22 листопада в міському Палаці мистецтв відбулась подія, яку чекали з  великим нетерпінням справжні поціновувачі сучасної музики та року. Вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» , класу вокалу Ірини Воєнної  спільно з учасниками театрального гуртка обласного Будинку культури учителя (кер. Григорій Сиротюк) презентували рок-оперу «Ісус Христос – Суперзірка». Це рок-опера Ендрю Ллойд Веббера й Тіма Райса про останній тиждень життя Христа, музично-драматичний твір, який вільно інтерпретує євангельські події, а в його назві наголошується, що головний герой є суперзіркою, надзвичайно популярною особистістю сучасного світу.

Спочатку твір вийшов у вигляді альбому в 1970 році, в якому роль Христа виконав вокаліст «Deep Purple» Ієн Гіллан. За рік відбулася перша офіційна постановка рок-опери на Бродвеї, що здобула 5 премій «Tony». Незважаючи на те, що цей твір був створений майже 50 років тому, він є однією з найбільш грандіозних рок-опер у світі й до сьогодні вражає своїми жорсткими ритмами й щемливими аріями. Унікальність нашої постановки - адаптований український переклад Сергія Аркуші, завдяки якому рок-опера  зрозуміла кожному глядачу.

Це – перша версія рок-опери, що виконували не закордонні актори, та перша постановка українською мовою.

Приємно відзначити , що на прем‘єрі був присутній автор перекладу- Сергій Аркуша, який приїхав з м. Каховка (Херсонська обл.) , в інтерв‘ю місцевим ТВ-каналам   він сказав, що отримав велику насолоду від перегляду постановки і  вдячний, що юні вокалісти-артисти зуміли на високому професійному рівні виконати цей всесвітньо відомий твір. Щирі гучні аплодисменти глядача та вигуки «Браво!» доводять, що прем‘єра вінницькому глядачеві сподобалась, а режисери – Григорій Сиротюк, Ірина Воєнна та їх вихованці виконали все  на відмінно!!! 29 листопада рок-оперу «Ісус Христос – Суперзірка», переглянуть студенти вищих навчальних закладів міста.

Постановка відбулась завдяки підтримці виконкому Вінницької міської ради.

https://youtu.be/pp4IUX0xSHw Телеканал ВІТА новини 2017-11-23 «Ісус Христос - суперзірка» опера у Вінниці
https://youtu.be/CQR5muZ988w 23.11.2017 Благодійна рок-опера