9 вересня  вихованці танцювальних колективів міського Палацу мистецтв дарували своє мистецтво на ІІІ-му фестивалі «Вінничани мають таланти» (школа сучасного танцю «Болеро» керЧистякова Т.), на фестивалі спортивно-бального танцю в ЦПКіВ ансамбль бального танцю данс-клуб «Болеро» (кер.Маковій А., Зарубіна С.,Зозуля Н.) На майдані Небесної сотні  вже вдруге проходив проект «Знімається кіно» та виставка 3-D картин.

Всі бажаючі  могли стати кінозірками і спробувати  знятися в уривках відомих кінострічок «Вій», «Пірати Карибського моря», «Пригоди Буратіно», «Попелюшка». Професійні  гример, костюмер, режисер, відеоператор  відтворювали справжню атмосферу знімального майданчика, а актори –любителі  отримали про свій  деб‘ют відео-диск на згадку. Знавці  кіномотографії могли показати свої знання під час кіно- вікторин відомих фраз з улюблених фільмів та вгадай саундтрек або пісню з фільму .

До Дня міста приємний сюрприз очікував всіх бітломанів - сквер Ліверпуль, де встановлено композицію легендарній «ліверпульській четвірці». Відтепер у центрі міста вінничан та туристів зустрічатимуть Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон та Рінго Старр на фоні їхньої знаменитої субмарини. А з футуристичних ліхтарів, в які вмонтовані динаміки, із певною періодичністю лунатимуть їх пісні.

  Разом з вінничанами новий сквер відкрили Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та Голова Верховної Ради Андрій Парубій, які  приїхали до Вінниці на свято Дня міста. Усміхнені обличчя вінничан та гостей свята , доводять всім організаторам, що День міста 2017 залишили в серцях багатьох  лише гарні та теплі спогади. А безліч  виставлених  фоток в інстаграм , фейсбуці, вайбері  будуть ще довго нагадувати про свято рідного міста !