__________________________________________________________________________

26-28 квітня  пройшла низка заходів присвячених Міжнародному дню танців, який вже 35 років традиційно святкують 29 квітня.

26 квітня  Центр військово-музичного мистецтва повітряних сил Збройних Сил України презентував вінничанам концертну програму  «На одному диханні», в якій гармонійно поєднались вокальний, хореографічний та інструментальні жанри. 27 квітня відбувся концерт «Танцювальна мозаїка».  Глядачі, а ними були школярі початкових класів вінницьких шкіл, мали змогу познайомитись  з різними напрямками хореографії, які їм проде-монстрували творчі колективи міського Палацу мистецтв та гості концерту. Ведучі концерту Олексій та Микола Кирилюки , знайомили глядачів з історією виникнення того чи іншого стилю хореографії, а танцювальні колективи демонстрували  свої різноманітні хореографічні стилі та техніки. Знайомство із танцем розпочалось з вічно юного   – вальсу, який  вже понад три століття  користується великою популярністю і  не старіє! І це довели вихованці  зразкового ансамблю бального танцю данс-клуб «Болеро»  композицією «МІСТО СПИТЬ»  ( керівник Наталя Зозуля). В цьому жанрі дебютували наймолодші вихованці клубу з номером «Рок-н-рол» (керівник  Світлана Зарубіна).

 Танцювальні композиції «Дивовижні візерунки», «Ритми Бразилії» у виконанні зразкового ансамблю бального танцю данс-клуб «Болеро» особливо сподобались глядачеві. Бейлі-денс, джаз-модерн, контемперері в цих стилях працює клуб сучасного танцю «Болеро» (кер. Т. Клименко, М. Ничипорук). Яскраві костюми, віяла, гарна сучасна музика та оригінальність постановки кожного номеру, мають магічний вплив на глядача. Гучними оплесками були сприйняті номери колективу сучасного танцю «Рапсодія», «Мерехтіння лотосу», «Запали вогонь». Радо і жваво сприйняли школярі виступ колективу «Соул денс» (кер. Леся Українець), який працює в  сучасному молодіжному стилі хіп-хоп.

З  технікою виконання «степ-чечітка»  ірландського народного танцю, познайомив юних глядачів, зразковий хореографічний колектив «Степ-компанія» (керівники Леся та Микола Семенови). До речі, «Степ-компанія»- єдиний колектив в області ,який працює в даному  хореографічному напрямку.   Не дивно, що висока професійна майстерність виконавців  викликали  у глядачів , лише авації і вигуки «Браво!». Хореографічні  композиції «Інтро» та «Каттон- блюз» прийшлись  до смаку усім присутнім в залі. Танці кожного народу володіють оригінальною красою та неповторністю.

Але ні для кого не секрет, що в Україні й за кордоном українське танцювальне мистецтво репрезентує переважно «Гопак», культ якого склався на початку XX століття.  Гопак виник у козацькому побуті й спочатку виконувався лише чоловіками, тепер його танцюють разом із чоловіками і жінки.Мистецтво народного танцю  «ГОПАК»  продемонстрував всім зразковий ансамбль народного танцю «Квіти Поділля» (керівники Олена та Сергій Солодських). Глядачі стоячи, аплодували юним артистам за блискуче виконання,   всіма улюбленого, українського танцю «Гопак». Організатори концерту- МПМ, ставили собі за мету показати велич, красу, різнобарв‘я та магію хореографічного мистецтва. Сподіваємось, що фейєрія танцю захопила юних глядачів у полон і на наступний навчальний рік вони  прийдуть займатись до Міського Палацу мистецтв.  Юні таланти ми чекаємо на Вас!

28 квітня пройде «День відкритих дверей» сучасного клубу «Болеро». В концерті будуть представлені всі вікові категорії вихованців, різні стилі сучасної хореографії. В концерті візьмуть участь дівчата з обмеженими можливостями, які доведуть що  танець немає кордонів і обмежень

__________________________________________________________________________

 З листопада 2016 р. по квітень 2017 р.  було проведено відкритий Чемпіонат м. Вінниці з гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд. У Чемпіонаті взяли участь  52 міські команди  та 4 команди з Жмеринки та Гнівані.  За підсумками семи турів були визначені найкращі команди Чемпіонату:

Старша вікова група: 1 місце –  «Лимон» (ВТЛ); 2 місце -  «Зоря» (ФМГ №17, ЗОШ № 23); 3 місце -   «Цвайнштейн» (ВТЛ).

Середня вікова група: 1 місце – «ЕКГ» (ФМГ №17); 2  місце – «Колібрі»  (гімназія №1); 3 місце –  «Фенікс» (гімназія №1).      

Молодша вікова група: 1  місце –  «Талісман» (ЗОШ № 4); 2 місце –   «Креатив» (ЗОШ № 26); 3 місце – «Пельмені  (ФМГ №17)

Вітаємо призерів та всіх учасників Чемпіонату.

__________________________________________________________________________

20 квітня 2017р.

У ЗК «МПМ» відбувся звітний концерт «Нам 18» зразкового хореографічного колективу «Степ-компанія» на предмет підтвердження звання «зразковий аматорський» танцювальний колектив. Вихованці та його керівники Леся та Микола Семенови підготували насичену, цікаву концертну програму, в якій з танцювальними композиціями виступили різні вікові групи колективу «Степ-компанія».Наймолодші учасники колективу дебютували з жартівливою хореографічною замальовкою «Прогулянка під дощем», яку гучними оплесками підтримав глядач. Друге дихання отримала виконана в стилістиці народного ірландського танцю композиція «Шторм», яка заворожує глядачів професійним виконанням складної техніки класичного степу , бездоганною синхронністю ритмічного малюнку. Танець виконується без музичного супроводу – A капелла, в ідеальній тиші, здається він має магічну силу на глядача , який розриває тишу гучними аплодисментами , після останнього дотику сцени виконавця.

До концертної програми увійшли найкращі номери «Степ-компанії», які вже встиг полюбити глядач : «Каттон блюз», «Платина джаз», «Степ коктейль», а також нові «Не забыть нам любимые лица», «Інтро».Слід зазначити високу професійну майстерність солістки колективу Анастасії Старченко, яка в концерті виконала два сольних номера в різній хореографічній стилістиці, і кожен з номерів припав до душі глядачеві. Фінальний номер концерту «Dance and selfie» був прем‘єрним, він і поставив великий знак оклику всього переглянутого танцювального дійства.

В творчій біографії колективу « Степ компанія» за 18 років їх існування багато вагомих перемог: дворазові Чемпіони світу, володарі Кубку світу, призери Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів-фестивалів, понад 500 випускників, які вдячні за свої творчі успіхи в першу чергу своїм головним вчителям Лесі та Миколі Семеновим, які без сумніву, одні із найкращих хореографів міста. Професіонали своєї справи з великої букви, які зуміли створити і працюють, з єдиним в області колективом, що працює в хореографічному напрямку «степ денс». Бажаємо подальших творчих успіхів «Степ-компанії» під керівництвом Лесі та Миколі Семенових!

__________________________________________________________________________

12 квітня. День народження рок-н-роллу.

12 квітня в міському Палаці мистецтв традиційно, по сімейному, відзначили чергову річницю виходу у світ синглу Біла Хейлі «Рок-н-рол цілодобово». У Вінниці цей день вирішили святкувати як день народження рок-н-ролу. Як годиться на святі були і рідні вінницькі гурти, так і запрошені гості. Концерт розпочали музики, які вже давно не виходили на сцену разом, але як показав виступ не забули як це робиться. Василь Звєрєв, Юля та Андрій Зирянови, Олег Фарафонов, Євген Вайн, Юрій Кондрицький нагадали багатьом слухачам часи становлення та розквіту вінницького рок-клубу.

Дуже вдалим став промо-виступ вихованців творчої майстерні «Зоряна мрія» (керівник Ірина Воєнна) з фрагментом культової рок-опери «Ісус Христос-суперзірка». Глядач гарно підтримував вінницьку молодь з гуртом «Подих світла». Нагадали про себе і важковаговики з «Реактора». Богдан Совик зі своїми «совами» дуже драйвово виконали як власні твори, так і світову рок-класику. І на завершення «тамада» свята, почесний президент вінницького рок-клубу Олександр Шемет запросив гостей з Житомира, які своєю творчістю задовольнили найвибагливіші смаки вінницької рок-спільноти.

Організатори дякують за постійну підтримку заходу ресторану «Мак Лауд Паб».

__________________________________________________________________________

  11, 12 квітня. Рок-уроки для старшокласників міста.

Вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» разом зі своїми викладачами Воєною І.С. та Майбородою В.В. у співпраці з гуртом «Sunrise» підготували нову програму за темою « Вітчизняний рок – forever! ». Ведучий лекції-концерту Юрій Постовий ,  знайомив слухачів рок-уроку з вітчизняними рок-гуртами , як вже з добре відомими («Воплі Відоплясова», «Океан Ельзи», «Друга ріка», «Скрябін», «СКАЙ», «O.Torvald») так і новачками  («Моторола», «Антитіла», «Біла Вежа», «Нумер 482», «The Hardkiss»).

   Приємно відзначити, що майже кожна пісня  концертної програми мала підтримку у глядачів  у вигляді : танців у фан зоні, увімкненими ліхтарями на телефоні, дружним голосним співом улюблених пісень «Киев днем и ночью», «Я не здамся без бою», «Восьмий колір», «Добрий   ранок, Україна», «П‘ю з твоїх долонь», «Тебе це може вбити», «Їде маршрутка» тощо. Ведучий вміло поєднав розповідь про вітчизняні рок-гурти  з інтерактивним спілкуванням із глядачами.

 Родзинкою концертної програми  стала презентація однієї із сцен,пілотного проекту,  вихованців «Зоряної мрії» (кер. І. Воєна) рок –опери «Ісус Христос- супер зірка» (українською мовою), прем‘єра якої готується на День міста. Цікавий пісенний матеріал, професійне виконання творів  юними вокалістами  з музикантами гурту «Sunrise» створювало гарну атмосферу. Організатори , музиканти та виконавці рок-уроку сподіваються, що всім хто його відвідав  вони забезпечили гарний настрій на свята ,бо «Вітчизняний рок-круто

__________________________________________________________________________

6-го квітня пройшов 2-ий тур шкільної ЕлітЛіги КВН.

Традиційно захід проходить за підтримки Вінницької міської ради. Учнівський гумор дуже популярний у нашому місті. Саме тому команд-учасників було аж 8! Зал переповнювали вболівальники. І це були не тільки друзі по школі – все більше батьків приходять подивитись на своїх талановитих дітей на сцені.

Цього разу команди грали два конкурси: візитку та конкурс однієї пісні, більш відомий як КОП. За результатами суддівського оцінювання перше місце у цьому турі поділили дві команди: 32-ої школи «Без 15-ти 10» та технічного ліцею  «Те, что из тех». Друге місце посіла команда 4-ої школи «Super Massa», третє місце – ліцею № 7 «7 ЛИЦ». Вітаємо юних жартівників та бажаємо натхнення на наступні ігри.

 

__________________________________________________________________________

5 квітня. Виступ у Сабарові.

Цого вечора в міському клубі Сабарів, як то кажуть «не було де яблуку впасти». Юні таланти театрального гуртка майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» (кер.А.Когут) міського Палацу мистецтв, вихованці циркової студії «Каскад»(кер.ДанкоЛ.) та вокальної студії «Глорія» (кер.Радецька К.,Драпалюк Я.) міського клубу Сабарів презентували спільну роботу музично-циркову виставу «Про дружбу та Мишку Глорію».  Першими глядачами їх творчої роботи стали  слухачі   курсів підвищення кваліфікації працівників культури Вінницького ОНМЦ галузі культури, мистецтв та туризму, вихованці дитячого садочка та мешканці мікрорайону Сабарів. В залі панувала  атмосфера гарного настрою. Циркові, вокальні номери та гуморески у виконанні юних акторів супроводжувались гучними аплодисментами та усмішками глядачів.

    Перша спільна робота двох закладів ЗК «МПМ» та міського клубу Сабарів доводить,що такі проекти необхідні для підвищення якості культурно-дозвілєвих заходів для мешканців віддалених від міста мікрорайонів. Впровадження різних спільних культурно-мистецьких проектів надає змогу самореалізовуватись дітям різних вікових категорій, пропагує різні направлення мистецтва серед молоді. У керівників творчих колективів з‘явилась змога для подальшої співпраці, а значить слід чекати нові цікаві проекти, як на сцені міського клубу Сабарів так і МПМ. До речі, в травні планується  спільний виступ вихованців гуртків  клубу Пирогово та міського Палацу мистецтв в клубі Пирогово.  Чекаємо з нетерпінням  зустрічі з новим своїм глядачем!

__________________________________________________________________________

5 квітня  відбулась прес-конференція присвячена проведенню фестивалю до Дня народження Рок-н-ролу, який відбудеться 12 квітня о 18.30. год. в Палаці мистецтв "Зоря" Прес-конференцію провели директор МПМ Євген Майданик та лідер гурту «Sunrise» Олег Фарафонов.

12 квітня 1954 року «вийшла в світ» пісня Біла Хейлі «Rock around the clock». Саме цю дату взяв за основу вінницький рок-клуб, коли провів в 1994 році перший рок-фестиваль, присвячений Дню народження Рок-н-ролу. З того часу щорічно саме 12 квітня ми відзначаємо це свято. Змінювались формати проведення концерт: у концертних залах та танцювальна вечірка в диско-залах. Незмінним залишалось одне – виступи різнопланових вінницьких рок-гуртів та цікавих гостей з інших міст. У цьому році організаторами свята виступили міський Палац мистецтв, Вінницький рок-клуб та гурт «Sunrise» за підтримки ресторану «Мак Лауд Паб». Фестиваль присвячений пам‘яті видатного рок-музиканта Чака Беррі.

У фестивалі, що відбудеться 12 квітня в міському Палаці мистецтв виступатимуть наступні гурти: Богдан Совик та гурт «OWL»
(Богдан наш земляк, фіналіст телешоу «Х-фактор». Гурт грає класичний хард-рок), Василь Звєрєв (музикант, артист, телеведучий,
лідер гурту «Рок-снежок», переможець телешоу «Шанс»), Гурт із Житомира «Heartbeats» (достатньо цікавий гурт; хлопці записали два авторських альбома, грають у стилі блюз-рок), Гурт «Реактор» (динозаври вінницького «металу»; мають в запасі велику кількість авторських альбомів). Також, у концерті візьмуть участь Юлія Зирянова, гурти «Sunrise», «Larus» та вихованці вокальної студії Палацу мистецтв, художній керівник Ірина Воєнна. Діти презентують дві сцени із рок-опери «Ісус Христос супер-зірка». Ведучий концерту почесний президент вінницького клубу Олександр Шемет. Початок о 18:30.

        

__________________________________________________________________________

3 квітня в міському Палаці мистецтв відбувся  Чемпіонат міста  з гри «Ерудит -квартет» серед учнівської та студентської молоді на призи міського голови. 

Спочатку були визначені переможці  окремо серед чотирьох найкращих команд учнів шкіл (перемогла команда технічного ліцею «Лимон»),  чотирьох команд учнів  професійних училищ (перемогла команда  Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища )  ,  чотирьох команд студентів коледжів (перемогла команда Вінницького коледжу будівництва та архітектури )  та   чотирьох команд студентів університетів міста (перемогла команда Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова ). Команди-переможниці отримали Кубки та призи від міського голови. В суперфіналі зіграли  переможці всіх попередніх чотирьох ігор.  Гра визначила абсолютного переможця – команду медичного університету (внизу на фото), яка і отримала Кубок Чемпіонів  з гри  «Ерудит -квартет». Друге місце зайняла команда «Лимон» ( ВТЛ ), третє місце -  команда Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища.                                                             
Учасники Чемпіонату різних категорій представляли різноманітні учбові заклади міста. Професійні училища: Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище, Вище професійне училище №7 та Збірна команда (  Вінницьке вище професійне училище сфери послуг та Вище професійне училище №11. )  КОЛЕДЖІ: Вінницький коледж будівництва та архітектури Київського національного університету будівництва і архітектури, Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К. Заболотного, Вінницький транспортний коледж та Вище професійне училище ЛДУБЖД (м. Вінниця). УНІВЕРСИТЕТИ: Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова, Вінницький національний технічний університет та Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету.  ШКОЛИ:  «Зоря» (ФМГ № 17 ), «Лимон» ( ВТЛ ), «Колібрі» (гуманітарна гімназія  № 1 ) та «ЕКГ» (ФМГ № 17).                                                                                                    

__________________________________________________________________________

Першого квітня у Вінниці пройшла традиційна Гуморина-2017.

Головною її локацією став міський палац мистецтв, де ГО Вінницький КВН провів гру місцевої КоледжЛіги. В двох конкурсах візитка та конкурс однієї пісні. Змагалися команди "Old City" (Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж),"Spice Girls" (Вінницький коледж конструювання одягу), "Fast Food" (Технологічно-промисловий коледж Вінницького державного аграрного університету), "Збірна ВТЕК" (Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ), "От души" (Вінницький транспортний коледж). Цього разу перемогу отримали "Fast Food", друге та третє місце поділили "От души" та "Збірна ВТЕК".
Крім гри глядачі Гуморини-2017 познайомилися з показовими виступами команд, що беруть участь у чемпіонаті Вінниці: "Короче, гумористи" (ВНТУ), "П'ять хвилин" (ВДПУ), "Збірна ВТЕІ КНТЕУ", "Базар-Вокзал". Приємною родзинкою свята стала церемонія нагородження кращих особистостей минулого сезону. У номінації Кращий капітан сезону 2016 року було вшановано Миколу Каневського. Містером Гумору-2016 оголошено Влада Шевченко, а Міс Гумору-2016 Єлену Мостіпан. Всі переможці номінацій отримали цінні подарунки від ювелірного центру "Діадема", комп‘ютерної фірми «Вінець» та сертифікати на подорож країною від партнерів з туристичної фірми "Бомба-Тур".


Посилання на фото зявляться згодом.

__________________________________________________________________________

27 і 28 березня у МПМ пройшли дві гри першого туру чемпіонату Вінниці з КВН на призи міського голови С.А. Моргунова. Цей сезон присвячений 55 річниці клубу веселих та найкмітливіших у Вінниці. На сцену помірятись інтелектом та почуттям гумору вийшло 10 команд: 9 вінницьких "П'ять хвилин" та "Хочу заміж" з ВДПУ, "Twix" з ВНАУ, "Короче, гумористи!" з ВНТУ, "Дети, Света!" з ВТЕІ КНТЕУ, "РіТузи", "Равлики-Павлики", "Базар-Вокзал", "Головоломка" (збірні студентів та учнів) та київська команда
"Татуха Менделєєва". Гралося три конкурси - візитка, розминка та конкурс однієї пісні. Саме останній став вирішальним для перемоги майбутніх педагогів в своїх іграх. Збірна фізико-математичного факультету "П'ять хвилин" скорила серця глядачів та журі пісенною замальовкою про ремонт Київського мосту, а представниці факультету філології та журналістики з "Хочу заміж" (на фото) переробкою популярної пісні про закоханих коней. Поздоровляємо з вдалим дебютом!

________________________________________________________________________

21, 22 березня 2017 року в МПМ пройшли рок-уроки для старшокласників міста. Вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» разом зі своїми викладачами Воєною І.С. та Майбородою В.В. у співпраці з гуртом «Sunrise» підготували цікаву програму за темою «Улюблені саундтреки ».Ведучий лекції-концерту Юрій Постовий , вміло поєднав розповідь про відомі фільми , виконавців саундтреків з інтерактивним спілкуванням із глядачами. В програмі лекції-концерту  прозвучали пісні  з кінофільмів «Трансформери-2», «Армагедон» , «Століття Якова», «Охоронець» тощо.  Цікавий пісенний матеріал, професійне виконання творів  юними вокалістами  з музикантами гурту «Sunrise» створювало гарну атмосферу. Глядачі із задоволенням підспівували  улюблені пісні та танцювали запальний рок-н-рол!

Для старшокласників міста  в МПМ 11-13 квітня буде презентована нова концертна програма «Вітчизняний рок» , в якій прозвучать як улюблені , так і нові композиції найкращих українських рок-гуртів та виконавців : «Океан Ельзи», «Скрябін», «Друга ріка», «СКАЙ» , «О.Torvald» тощо. Нагадуємо всім прихильникам рок-н-ролу, що 12 квітня  в Палаці мистецтв «Зоря» відбудеться традиційний концерт «День народження рок-н-ролу», в якому візьмуть участь кращі вінницькі рок гурти, учасники та переможці відомих  музичних ТВ-шоу, гості з Житомира. Гарний настрій, заряд позитивних емоцій  ГАРАНТУЄМО  всім хто завітає  в МПМ 11-13 квітня ! Приходьте і самі переконайтесь: «Вітчизняний рок-круто!»

__________________________________________________________________________

14 березня відбувся 5 тур відкритого Чемпіонату міста з гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд. Гра була приурочена Дню українського добровольця.  В грі взяло участь 33 міські та 2 жмеринські команди. Школярам потрібно було дати відповіді на 30 запитань.  Частина запитань була присвячена  « Дню українського добровольця». Найкращі знання  продемонструвала команда Вінницького технічного ліцею «Лимон» (на фото). Вони і перемогли в грі. Друге місце поділили команди  «Зоря» (збірна ЗОШ № 23 та ФМГ №17)  та команда ФМГ № 17 «ЕКГ».

__________________________________________________________________________

9 березня пройшов тематичний концерт «Кобзарева доля» до Дня народження Т. Шевченка. 

В концерті  взяли участь творчі колективи  МПМ : народні аматорські хорові колективи «Дзвін» ( кер. А.Медражевський), «Добродар» (Г. Бунь) , вихованці   зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» (кер. І. Добровольська , В. Майборода), зразкового ансамблю народного танцю «Квіти Поділля»  (кер.Олена  та Сергій Солодських),учасники театрального гуртка (кер. А. Когут), театру мод «Фешен Подіум» (кер. Т. Булгакова).Відкрив концерт твір Т. Шевченка «Заповіт» у виконанні хору «Дзвін».В концертній програмі звучали пісні на слова Кобзаря ,  як в академічному виконанні так і в сучасному.

Родзинкою цьогорічного концерту стало виконання віршів Шевченка наймолодшими учасниками театрального гуртка. Кожен номер концертної програми  «Кобзарева доля»   гарно сприймався глядачами. На концерті були присутні  учні школи- гімназії №30 ім.Т. Шевченка , шанувальники   творчості Кобзаря, люди  з обмеженими можливостями з центру «Гармонія» та пацієнти, що перебувають на лікуванні у  Вінницькому міжрегіональному центрі професійної реабілітації «Поділля», а також  всі бажаючі   Наприкінці зустрічі   хор виконав народний Гімн всіх українців  «Реве та стогне Дніпр широкий» ,який зал співав стоячи разом із учасниками хорового колективу.

__________________________________________________________________________

"Міс Вінниця - 20017". 5 березня у театрі ім. Садовського був проведений ювілейний - 20-й конкурс краси "Міс Вінниця". Організатори шоу підготували насичену та видовищну програму. Розпочався захід різнобарвним лазерним шоу. Між виходами конкурсанток, гостей розважали телевізійні зірки та пісенні майстри: гурт "Водограй", Оксана Славна, "The hypnotunez" та переможець шоу "Феномен" - Артем Тихевич.

А у самому кнкурсі перемогла 20-річна Аліна Шамалюк, студентка Винницького національного медуниверситету. Доречі, вона є донькою мера міста Калинівка Анатолія Шамалюка. Гарним бонусом до тітулу стала ексклюзивна корона з камінням від фірми «Діадема», подарунки від магазинів "Princess" та "Княжна", річний абонемент в спорт-клуб "Нокаут",  20 тисяч гривень і путівку до Іспанії. Звання «Віце-міс» № посіли Ганна Пилипенко та Дарія Глухенька, що отримали путівки до Європи. Ведучими вечора були Євген Чепурняк та Ольга Дудник, яка 15 років тому також отримала першість на вінницькому конкурсі краси.

Поширену інформацію можна отримати тут: http://www.myvin.com.ua/ua/news/events/47858.html

Світлини можна побачити ще й тут: https://gazeta.ua/ru/articles/regions/_doch-mera-stala-pobeditelnicej-konkursa-missvinnica/757105 , 

__________________________________________________________________________

21 лютого  відбувся 4 тур Чемпіонату міста з гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних та дорослих команд. У турнірі школярів узяли участь 31 команди. Перемогла команда «ЕКГ» (ФМГ №17). У дорослих перемогла команда "ТОСТ".

__________________________________________________________________________

21 лютого.  Благодійний аукціон «Краса допоможе – Україна переможе!».

Вже втретє міський Палац мистецтв та фіналістки конкурсу «Міс Вінниця» в галереї «ІнтерШик» проводили благодійний аукціон «Краса допоможе – Україна переможе!». Власноруч виконані дівчатами роботи продавались, а зібрані кошти передавались БФ «Подільська громада» для наших бійців, що служать у зоні АТО. Крім аукціону серед присутніх розігрували лоти від Сергія Моргунова, Павла Яблонського, Віктора Бронюка та інших. Загалом, вдалось зібрати понад 41000 грн. (минулоріч 32400 грн.).

Дякуємо за активну участь в аукціоні народного депутата України Сергія Кудлаєнка, Османа Генча, Олександра Деруна, Володимира Козюка, Михайла Паньківа, Тараса Кочергана, депутата міської ради Олега Стукана та американського громаданянина Уолтера Скотта.

__________________________________________________________________________

15 лютого.  З творчим візитом  завітали до Прибузької спеціальної ЗОШ-інтернату вихованці  зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та колективу бального танцю «Болеро».

      Щорічна зустріч із учнями Прибузької школи-інтернату  традиційно відбувалась протягом багатьох років  під час новорічно-різдвяних свят . Творчі колективи МПМ завжди готували концертно-розважальну програму та святкову дискотеку. Цього року зустріч відбулась ,за проханням вихованців Прибузької школи-інтернату ,  до Дня Святого Валентина. Вокалісти «Зоряної мрії»  Аліна Яремчук, Андрій та Дарина Панайотови, Альона Безпалько підготували номери відповідно до тематики  .Прозвучали улюблені українські хіти про кохання «Відірватись від землі», «Ми разом», «Тебе я знайду», «Вишиваночка» тощо. Діти  підтримували виконавців дружніми оплесками , деякі  залюбки танцювали. Неабияку зацікавленість, гарні враження та гучні аплодисменти мав кожен виступ Владислава Пішенко та Катерини Ходотай, неодноразових призерів Всеукраїнських та обласних змагань зі спортивних бальних танців.

       Веселу  та дружню атмосферу  створили конкурси, які провів Віктор Шемет. Переможці та  учасники конкурсів , найактивніші  танцюючі та співочі глядачі теж не залишились без подарунків. Після концертної програми відбулась дискотека. Колектив та вихованці творчих колективів МПМ від вдячних вихованців та педагогічного колективу Прибузької спеціальної ЗОШ-інтернату отримали ПОДЯКУ. В який зазначено, що вихованцям інтернату надовго запам‘ятаються яскравий концерт та феєрична дискотека до Дня Святого Валентина. А  головне, що у всіх  від зустрічі залишились гарні спогади, позитивний настрій та фотографії на пам‘ять!

    Колектив міського Палацу мистецтв висловлює вдячність за виділення транспорту на поїздку до Прибузької школи-інтернату Департаменту енергетики, транспорту та зв‘язку Вінницької міської ради.

__________________________________________________________________________

14 лютого. Святий Валентин на КВНі у Вінниці.

Сьогодні мало вже хто пам'ятає, що у нашому місті традицію шанування закоханих на Валентинів день розпочали вінницькі КВНщики ще у далекому 1994 році. Саму ж ідею вони запозичили з тематичних вечорів студентів факультету іноземних мов Вінницького педінституту. Тому може це і символічно, що в цьому році фестиваль “Святий Валентин на КВНі-2017” стартував 13 лютого у мистецькому центрі ВДПУ. Тут за сприяння адміністрації університету, студентської ради та працівників центру після п'ятирічної відсутності був реанімований вузівський клуб веселих та найкмітливіших. Йому дали назву “Круті ПЕДалі”, а на сцені його представляли  команди “Холостяки”, “Хочу Заміж”, “П'ять Хвилин” та “Капуста”.

Продовження фестивалю сталося 14 лютого у міському палаці мистецтв з відбіркових ігор до нового сезону міської ліги КВН “Вінни(ця) Пух”. Сезон за всіма ознаками дуже поважний — вінницькому КВНу у грудні виповниться 55 років. Дванадцять команд (крім місцевих ще і команда з курортного Скадовська) у трьох конкурсах доводили собі та глядачам своє законне право поборотися протягом року за призи міського голови Сергія Моргунова.

За підсумками ігор редактори ліги сформували програму святкового гала концерту. Крім гумористів вона була насичена тематичними номерами у виконанні вихованців муніципальної майстерні “Зоряна мрія”, денс клубів “Болеро” та “Степ-компанія”. Глядачам постійною ведучою ігор КВН у Вінниці Юлією Шемет також були запропоновані веселі конкурси, за участь у яких вони отримали запрошення на перегляд ліричних фільмів у кінотеатрі імені Коцюбинського. А найвправніша пара (учениця гуманітарного педагогічного коледжу Настя та студент ВНТУ Дмитро) поїхали після закінчення гала концерту до ресторану “Арт Хауз”, де на них чекали смачні кулінарні сюрпризи від місцевого шеф кухаря.

__________________________________________________________________________

18 січня відбувся кастинг на участь у фіналі ювілейного конкурсу краси «Міс Вінниця».

З 72 претенденток журі обрало 16 фіналісток, які 5 березня будуть боротись за головну нагороду конкурсу – коштовну корону від ювелірної компанії «Діадема». Також на переможницю чекають путівка на двох до Іспанії від туристичного оператора «Вінтурплюс», хутро від магазину «Princess», подарунок від будівельної компанії «Вінницябуд» та 20000 грн. Не залишаться без подарунків і жодна фіналістка конкурсу. Ну а попереду робота з головним хореографом конкурсу Сніжаною Байделюк, перукарями та візажистами салону «Водолій», тренерами спортивного клубу «Нокаут» та спеціалістами стоматологічного центру «Рапід». Тож, до зустрічі 5 березня в театрі Садовського. Фото та відео можна бачити тут: https://vindaily.info/vyznachylys-16-finalisnok-miss-vinnytsia-2017.html 

__________________________________________________________________________

   19 грудня відбулося відкриття головної ялинки міста в ЦПКі В ім.Горького

Колектив міського Палацу мистецтв відповідав за святкове  дійство, і судячи по відгукам глядачів , на відмінно  із ним справився.  Програма відкриття ялинки була яскрава, динамічна, насичена вокально-хореографічними замальовками про Різдвяно-новорічні свята на Україні та в Європі. Звичайно родзинкою сценарію була поява Святого Миколая у супроводі маленьких янголяток . Вінничани під бурхливі оплески разом із Святим Миколаєм, міським головою  Сергієм Моргуновим та губернатором Валерієм Коровієм запалили вогники на оновленій головній ялинці міста. Концертна програма була складена на різні музичні смаки. В ній прозвучали українські та зарубіжні хіти у виконані юних зірок майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та гурту «Sunrise». На майдані біля ялинки,  панувала атмосфера  справжнього свята. Люди залюбки танцювали та підспівували улюблені пісні. Запрошеними зірками концертної програми були суперфіналістка «Голос країни . Перезавантаження»- Ольга Мельник та соліст гурту «Ларус»- Макс Кохан.

  Режисерський задум на сцені втілювали творчі колективи МПМ: зразкова майстерня естрадного мистецтва «Зоряна мрія», зразковий ансамбль народного танцю «Квіти Поділля»,ансамбль бального танцю та сучасного танцю «Болеро», клуб сучасного танцю «Шарм S» та балет центру військово-музичного мистецтва повітряних сил Збройних сил України. Адміністрація  МПМ  висловлює подяку вихованцям творчих колективів за високу виконавську  майстерність  та їх керівникам  Ірині Воєній, Вірі Майбороді, Тетяні Клименко, Олені та Сергію Солодських, Андрію Маковію , Валентині Гавриш за сумлінне ставлення до  роботи!

    Танцювальною крапкою вечора стала дискотека від МС «Францза» та DJSTEVE  Бажаємо  всім гарних  та веселих новорічних свят.

__________________________________________________________________________

14 грудня. Фінал традиційного міжшкільного конкурсу «Стартінейджер».

Шкільні колективи у чотирьох конкурсах (візитка, танцювальний кліп і 2 імпровізаційних) виборювали звання кращої танцювальної команди. Судили змагання представники організаторів-департаменту освіти ВМР, департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, МПМ та тренери кращих міських танцювальних клубів («Арт-фьюжин», «Шарм-С», «Соул-денс»). У запеклій боротьбі третє місце розділили команди «Арт-данс» 18-ї та «Стронг» 10-ї школи. Другими були ветерани руху «Голівуд» школи № 35. І вперше перемогу отримала «Фантазія» зі школи № 12. В індивідуальному танцювальному батлі кращими були визнані Артур з 35-ї та Юля з 10-ї школи. Всі учасники фіналу за традицією отримали новорічні подарунки: акустичні системи від міського голови Сергія Моргунова. Організатори вдячні шкільним колективам, батькам, дітям за чудове свято музики, танцю, енергії і фантазії.

__________________________________________________________________________

1 грудня. Фінал Чемпіонату міста з КВН.

І так це сталося! В присутності переповненої зали міського палацу мистецтв 54-й сезон КВН Вінниці закінчено. Новий чемпіон - дует під назвою "Моя проВіннція". Його представляє собою на сцені студентка аграрного університету Лена Мостіпан і випускник технічного університету Влад Шевченко. Стараннями спонсора туроператора "Бомба-тур" чемпіони поїдуть на новорічні свята кататись на лижах у Буковелі.Їм же дістався і головний приз від міського голови Сергія Анатолієвича Моргунова. Разом з гарними словами приз вручили керуючий справами виконкому Чорнолуцький Сергій Григорович та директор департаменту культури Філанчук Максим Валерійович. Не залишились без подарунків мера і інші фіналісти. Срібло дісталось збірній ветеранів "Говорите на иврите". Бронзові медалі до минолорічних золотих у свою колекцію добавила збірна команда ВНТУ "Все буде добре!". Команда медичного університету "НашаТирь" цього разу була лише четвертою.

Сезон закінчився, але не закінчуєть КВН. 6 грудня новоспечені чемпіони разом з іншим багаторазовим чемпіоном вінницькою командою КВН "БезНа" поїдуть в Кодиму поздоровляти з Денем Збройних сил України воїнів легендарної "девятки", які недавно відійшли на ротацію з під Попасної. А вже 14 лютого 2017 року розпочнеться 55 сезон КВН нашого усміхненого міста.

В протокольних оцінка гра мала такий вигляд: "Моя проВіннція" 9,0+0,5+0,6+9,0+0,2+8,6+0,25+9,4=37,35; "Говорите на иврите" 8,4+0,5+0,8+8,4+0,4+7,6+0,25+8,2=34,55; "Все буде добре" 8,2+1,0+7,8+0,2+7,8+0,25+8,2=33,25; "НашаТирь" 7,4+0,4+7,8+0,2+7,2+0,25+8,4=31,65. Основне журі: Віктор Байрак, Максим Філанчук, Євген Шемет, Лена Попадюк, Дмитро Яцюк, Михайло Губенко, Катерина Бурковська. Ветеранське журі: Євгенія Амосова, Ларіса Солейко. Редактори: Андрій Попадюк, Віталій Сміхульський. Ведучі: Євген Майданик, Юля Шемет

Більше фото з фінальної гри на http://s1067.photobucket.com/user/shemetkvn/library/Final%20Chempionat%2...

_________________________________________________________________________

17 листопада відбувся фінал Кубку з КВН.

Знову в оновленій залі міського Палацу мистецтв не було жодного порожнього місця. Ба, зайвого квиточка щукали ще на підступі до місця проведення Кубку КВН Вінниці на призи міського голови С.А. Моргунова і фіналу вінницької КоледжЛіги, яким опікується відділ у справах молоді та туризму Вінницької міської ради. Багато відчайдухів не змирилися з відсутністю сидячих місць і всю гру вболівали за своїх улюбленців стоячи. А це було не так уже і просто, позаяк щоб виявити переможців і володарів оригінальних кубків запекла боротьба між вісьмома студентськими командами точилась більше двох годин.
Редактор гри, відомий вінницький КВНщик Віталій Сміхульський, попрацював на славу і виступи команд мали чітку, задекларовану у вимогах до фіналу, студентську тематику. В якості гостя гри була запрошена молода колоритна команда філологічного факультету ВНПУ "Хочемо заміж". Відкривав гру знаменитою піснею із вагантів Максим Тріска. Далі постійна ведуча всіх заходів ГО "Вінницький КВН" Юля Шемет запросила на сцену команди учасниці.
Ще в одній команді журі цього вечора були помічені володар минулорічного Кубку Вінниці Віктор Вемуна, художник та бард Віктор Байрак, журналіст Михайло Губенко, "голос вінницького КВНа" Анна Гехт, лейтенант поліції Олена Вотякова, магістр вінницького КВН Володимир Попуторовський. Спеціально запрошеними гостями в залі стали вінницькі волонтери та воїни АТО. Дипломи та призи вручав директор ЗК « Міський Палац мистецтв» Євген Майданик.

Результат фіналу КоледжЛіги КВН Вінниці.

"Сосала сало" (Вінницький кооперативний коледж економіки і права) - 8,6+7,4=16,0
“Збірна ВТЕК” (Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ) - 8,0+7,8=15,8
“Фаст Фуд” (Вінницький технологічно-промисловий коледж ВНАУ) - 7,6+7,2=14,8
“Спірт” (Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного) - 7,4+7,0=14,4
“От души” (Вінницький транспортний коледж) - 7,2+7,0=14,2

На фото: "Сосала сало".

Результат фіналу Кубку КВН Вінниці на призи міського голови С.А. Моргунова.

"Ізолента" (ВНТУ)- 9,0+8,0+7,8+8,4=33,4
"Базар-вокзал" (збірна першокурсників та старшокласників) - 8,0+8,2+7,4+8,0=31,6
"Головоломка" (збірна студентів ВНМУ і ВТЕІ)- 7,0+7,0+6,6+7,8=28,4

На фото: "Ізолента"


Організатори сезону КВН ГО "Вінницький КВН" та міський палац мистецтв вітають учасників фіналів та переможців з цікавим закінченням сезону!


Більше світлин на http://s1067.photobucket.com/user/shemetkvn/library/Final%20CollegeLiga%...

 

__________________________________________________________________________

14 листопада в Палац мистецтв  «Зоря» пройшов півфінальний танцювальний батл між шкільними СТАРтінейджерськими колективами міста.

Команди шкіл № 35 «Голівуд», № 18 «Артданс», № 12 «Фантазія», № 4 «Арткідс», № 10 «Стронг» виборювали путівки до фіналу, який відбудеться 14 грудня. Організаторами заходу виступили: департамент соціальної та молодіжної політики ОДА та департаменти освіти, культури міської ради та Палац мистецтв». Традиційно ці змагання проходять на призи міського голови. У фіналі до шкіл № 12, № 10, № 18, № 35 приєднаються кращі команди танцювальних клубів міста.

 

__________________________________________________________________________

         9 листопада відбувся святковий концерт з нагоди  Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва

Цікава насичена програма довела , що  в нашому місті не бракує високопрофесійних фахівців в сфері культури. Родзинкою концертної програми були виступи викладачів  ДМШ № 1,2,  дитячої школи мистецтв «Вишенька», дитячої школи мистецтв . Справжній костюмований бал показали працівники ЦБС. Бурхливими оплесками були нагороджені номери академічного камерного хору «Вінниця» та оркестру «ВінБенд».  Міський Палац мистецтв представляли його кращі творчі колективи та вихованці : зразковий хореографічний колектив «Степ-компанія» (керівники Леся та Микола Семенови), зразковий ансамбль бального танцю  данс-клуб «Болеро» (кер.А. Маковій, Н.Зозуля, С.Зарубіна), народний колектив сучасного танцю «Болеро» (кер. М. Ничипорук) та вихованки зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», учасниці ТВ проекту «Голос  діти» Дарина Красновецька, Тетяна Олексієнко. Фотозвіт на: http://www.myvin.com.ua/ru/news/events/38117.html

__________________________________________________________________________

  8,10,11 листопада  пройшли рок-уроки для старшокласників міста.

Вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» разом зі своїми викладачами Воєною І.С. та Майбородою В.В. у співпраці з гуртом «Sunrise» підготували цікаву програму за темою «Саундтреки в стилі рок».Ведучий лекції-концерту Юрій Постовий , вміло поєднав розповідь про відомі фільми , виконавців саундтреків з інтерактивними конкурсами із глядачами.Протягом 3-х рок-уроків програму мали змогу переглянути 1200 чоловік.

В програмі концерту прозвучали саундтреки до зарубіжних та українських фільмів. «Трансформери-2» ,«Учень чародія» ,«Тіні не забутих предків» «Рокі-3» «Століття Якова» тощо.  Цікавий пісенний матеріал, професійне виконання творів  юними вокалістами  з музикантами гурту «Sunrise» створювало гарну атмосферу. Глядачі із задоволенням підспівували  улюблені пісні та танцювали запальний рок-н-рол!  Для старшокласників міста МПМ готує «Новорічні батли» чекаємо на ваші заявки.

__________________________________________________________________________

​З 28-го по 30 жовтня у м. Одеса відбувся Кубок України з ігор «Брейн-ринг» та «Що? Де? Коли?».​

У змаганнях взяли участь 50 команд із різних регіонів України. Місто Вінницю представляли:  команда  «Колібрі» -переможець відкритого Чемпіонату міста з гри  «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд молодшої вікової групи сезону 2015-2016 р.р. та команда «Фенікс» (учасники – учні  КЗ  «Гуманітарна гімназія № 1 імені М.І.Пирогова ВМР»). В напруженій боротьбі команда «Колібрі»  стала бронзовим призером Кубку України з гри «Брейн-ринг» серед шкільних команд молодшої вікової групи. Вітаємо команду «Колібрі» з успіхом!

__________________________________________________________________________

З 24  по 27 жовтня  відбувся  XXIII відкритий Кубок Вінниці  з інтелектуальних ігор на призи міського голови за підтримки департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.

У турнірі з гри «ЩО? ДЕ? КОЛИ?» 24 жовтня взяли участь 57 шкільних та 28 дорослих команд, з них 11 студентських. Серед шкільних команд в молодшій віковій групі з гри «Що? Де? Коли?» перемогла команда «Віскас» (школа-гімназія № 1), в середній віковій групі перемогла команда «ЕКГ» (ФМГ № 17). В старшій віковій групі з гри «Що? Де? Коли?»  лише останні запитання визначили команд-призерів: 1 місце - «Зоря» (ЗОШ №23, ФМГ №17); 2 місце – «Квартал» (ЗОШ №35); 3 місце – «Лимон» (ВТЛ).

11 студентських команд з більшості ВУЗів міста визначали своїх переможців з гри «Що? Де? Коли?». 40 запитань гри визначили команди, які зайняли призові місця: 1 місце  зайняла  команда Вінницького національного університету - «ШПАРТА»; 2 місце – команда  «CSS» (Вінницький національний медичний університет імені М.І. Пирогова;      3 місце – команда «Ползучие чайки» (Донецький національний університет імені Василя Стуса). Серед дорослих команд з гри «Що? Де? Коли?»  перше місце зайняла команда «Пінта», друге місце – команда  «TOST», третє місце – команда «Козак і Тундра».

Під час Кубку були визначені команди-призери з гри «Ерудит-квартет». Призери серед  шкільних команд: 1 місце - «Зоря» (ЗОШ №23, ФМГ №17), 2 місце –  «Лимон» (ВТЛ), 3 місце – «Максимум» (ЗОШ № 33). Підсумки з гри «Ерудит-квартет»  дорослих команд: 1 місце- «Пінта»; 2 місце- «Козаки»; 3 місце – «Лавсан-лавсан».

27 жовтня  відбулися  папівфінали та фінали з гри «Брейн-ринг» серед шкільних та дорослих команд. Підсумки з гри «Брейн-ринг»» серед шкільних команд: 1 місце –  «Лимон» (ВТЛ), 2 місце – «Містери Дутси» (ВТЛ). Підсумки серед дорослих команд: 1 місце- «Пінта», 2 місце- «Козак і Тундра». За підсумками Кубку призи від міського голови отримали 22 команди – це 110 особистих особистих призів.

Організатори турніру: Міський Палац мистецтв, Департамент освіти міської ради, Міський відділ у справах молоді та туризму. Спонсори турніру: Страхова компанія "Місто", Фірма "Скрєпка".

__________________________________________________________________________

24 жовтня розпочався  XXIII відкритий Кубок Вінниці та Вінницької області з інтелектуальних ігор на призи міського голови за підтримки департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА/ У турнірі з гри «ЩО? ДЕ? КОЛИ?» 24 жовтня взяли участь 57 шкільних та 28 дорослих команд, з них 11 студентських. Підсумки з гри «ЩО? ДЕ? КОЛИ?»:

 Шкільні команди:

Молодша вікова група:
1 місце- «Віскас» (школа-гімназія № 1)
2 місце - «Талісман» (ЗОШ № 4) 
3 місце – «Креатив» (ЗОШ №26)

Середня вікова група: 
1 місце - «ЕКГ» (ФМГ № 17)
2 місце – «Стоун хейдж» (ВТЛ) 
3 місце – «360 Вт» (ЗОШ № 35)

Старша вікова група:
1 місце - «Зоря» (ЗОШ №23, ФМГ №17) 
2 місце – «Квартал» (ЗОШ №35)
3 місце – «Лимон» (ВТЛ)

„Що? Де? Коли?”, дорослі команди.

1 місце- «Пінта» 
2 місце- «TOST»
3 місце - «Козак і Тундра»

„Що? Де? Коли?” (студентські команди).

1 місце-  «ШПАРТА» (ВНТУ)

2 місце – «CSS» (ВНМУ)
3 місце – «Ползучие чайки» (ДонНУ)

__________________________________________________________________________

20 жовтня хоровий колектив "Добродар" підтвердив звання "народний аматорський" 

 


 

__________________________________________________________________________

12 жовтня  було проведено  інтелектуальний турнір з гри «Що? Де? Коли?» до Дня захисника України «Сила нескорених».

На турнір були запрошені команди, які  в зоні АТО та в тилу захищають незалежність нашої країни. Учасниками гри стали наступні команди:  «Зв’язківець» (військова частина А 1660), «Патріот» (військові медики, учасники АТО),  «Подільська громада» (команда волонтерів БФ «Подільська громада, спів організатори турніру), «Брандмейстер» (Головне управління ДСНС України у Вінницькій області), «КОП» (Управління патрульної поліції м. Вінниці)та команди майбутніх захисників України: «ВТК» (студенти відділення воєнізованої охорони Вінницького транспортного коледжу), «Fireman» (студенти ВПУ ЛДУБЖД у м. Вінниці), «CSS» (майбутні військові медики, студенти ВНМУ імені М.І. Пирогова).

Три з 14 питань турніру були відео запитаннями: питання від Бориса Бурди: .  «Спочатку цей танк не сподобався Гудеріану, тому що він вважав його гіршим за німецькі. Але потім він зрозумів, що цей танк, який  випускався в великій кількості, був кращим за всі німецькі. Ці танки воювали в 1-й, 8-й, 11-й танкових дивізіях вермахту. 8 з них брали участь в бою під Прохоровою. Назвіть марку цього танку. Відповідь: Т-34. Також відео запитання були від ведучого української телевізійної гри «Що? Де? Коли?» Олександра Андронова та лідера групи «ТІК» Віктора Бронюка.

За підсумками гри призерами стали наступні команди: перемогла та отримала Кубок команда «КОП» (Управління патрульної поліції м. Вінниці). 2 місце зайняла команда -  «Патріот» (військові медики, учасники АТО).  3 місце зайняла  команда «CSS» (майбутні військові медики, студенти ВНМУ імені М.І. Пирогова), Команди призери отримали дипломи за підписом міського голови С. Моргунова та цінні подарунки.  Всі команди учасниці отримали дипломи від організаторів турніру: департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА та міського Палацу мистецтв.

__________________________________________________________________________
 
    11 та 12 жовтня відбулися рок-уроки для старшокласників міста за темою «Нестаріючі легенди рок-н-ролу».

Учні ЗОШ № 2, 9,29,31,4,8,30,32 мали змогу  зробити свій крок у рок. Вихованці  зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та музиканти гурту «Sunrise» підготували різнопланову насичену програму на різні смаки : від рок-н-ролу Елвіса Преслі до «Нірвани» та «AS/DS». Ведучий рок-уроку Юрій Постовий , підібрав  про легендарні рок-гурти та виконавців цікаву інформацію, яку вміло поєднував з креативними конкурсами. Вже з першої вокальної композиції любителі танців зайняли фан-зону , де мали змогу «відірватись по повній» під світові хіти рок гуртів: « Rolling Stones»,  «Guns N‘Roses», «ABBA», «4non Blondes», « Uriah Heep», «Poison», «Нірвана», AS\DS, «Океан Ельзи».
Приємно відзначити, що у відвідувачів рок-уроку з‘явились улюблені композиції та виконавці .Під бурю аплодисментів зустрічали Максима Тріску, Дениса Беспетчука, Крістіану Марполь, Анну Носову, Олександра Мальованого, Анну Гехт, Євгена Ар‘ю. Надзвичайно хвилювались дебютанти концерту Євген Мельник та Влад Казьмірук, але вже з перших хвилин виступу глядачі потрапили в полон музики та вокалу харизматичного красеня Євгена (акомпанував собі на гітарі) та були заворожені дивовижним тембром  Влада. Виступи найменших учасників рок-уроку – Олексієнко Тетяни, Красновецької Дарини, Панайотова Андрія, Посної Ірини заряджали  зал шаленою танцювальною енергетикою, всидіти на місці було важко та і не треба! Рок-урок саме тим і відрізняється від шкільних уроків, що під час нього рекомендується співати та танцювати!
Сюрпризом для сучасних меломанів був виступ супер фіналістки «Голос країни. Перезавантаження.» Ольги Мельник. Фан-зона була заповнена вщент! Разом з Ольгою співали улюблені композиції молоді  РІNK «Трай» та  «Поліна» гурту «Бумбокс». Гарний настрій, заряд позитивних емоцій отримали всі хто відвідав 11 та 12 жовтня рок-уроки, які підготували вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» зі своїми керівниками Іриною Воєною, Віолетою Нагорною, Вірою Майбородою та гуртом «Sunrise» (гітара- Олег Фарафонов,клавіши- Юрій Кондрицький,барабан- Геннадій Рибак, бас-гітара-Влад Гнатовський) . В листопаді відбудеться черговий рок-урок за темою «Улюблені саундтреки» .Чекаємо всіх рок-меломанів на наступному рок-уроці.

__________________________________________________________________________

5-6 жовтня. Чемпіонат. Ліга «Вінниця-Пух». Чемпіонат міста на призи міського голови. Півфінальні ігри.
1-го грудня за традицією в Чемпіонаті міста ввідбудеться фінал міста з гри КВН. І хто буде у фіналі, вирішувалося протягом цих двох днів. На передостанній старт сезону вийшли п'ять команд: «Наша Тирь», «Говорітє на івритє», «Базар-вокзал», «Все Буде Добре» та
«Моя проВіннція». У першій абсолютно рівній грі між медиками та збірної «ивритоговорящих» все вирішив останній конкурс, в якому «Наша Тирь» поступилася супернику лише кількома десятими баллу. У другій грі, де лідирувала «Все Буде Добре» з Політеху і перед останнім конкурсом відірвалася від переслідувачів на три бали, лідеру не вистачило сил «дотиснути» суперників, а «Моя проВіннція» не втратила свого шансу, випередивши їх у підсумку на один бал. Всі команди показали досить високий рівень гумору, міцно повеселивши глядачів. Фінальна гра Чемпіонату буде присвячена 55-річчю вінницького КВН. Чекаємо вас на це чудове свято. Крім пустощів та веселощів гумористи спільно з працівниками Міського Палацу Мистецтв підтримали «Консервативну акцію», зібравши смаколики для наших військових.

  

__________________________________________________________________________

4 жовтня Кубок міста з КВН. Ліга "Вінниця-Пух". Півфінал.

З семи команд, що боролись за вихід у півфінал до фіналу, лишилось тільки три. Що поробиш - курчат рахують саме на осінь. Але не без прибутку: на півфіналі серед глядачів знайшлась "нова" вінницька команда! Це команда факультету філології та журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Пятірка симпатичних та жвавих дівчат під назвою "Хочу заміж!" не тільки підтримувала гравців на сцені, а і спромоглася сама вийти на неї! Вона навіть одержала перемогу у бонусному конкурсі переспівок! Результат гри такий: "Ізолента" (ВНТУ) 8,4+7,8+8,4+0,6=25,2;  "Головоломка" (зб ВНМУ і ВНАУ) 7,2+7,2+8,2+0,4=23,0: "Все возможно" (зб старшокласників) 6,8+6,4+6,0+0,2=19,4. 
У фіналі 17 листопада за Кубок Вінниці сезону 2016 року будуть боротися команди "Ізолента" та "Головоломка". Хто ще буде ім опонувати стане зрозуміло на іграх чемпіонату 5 та 6 жовтня. А дівчата з команди "Хочу заміж!" запрошені виступити як гості.

____________________________________________________________________________

3 жовтня відбулась прес-конференція з питання проведення інтелектуального турніру до Дня захисника України.  

__________________________________________________________________________

17 вересня. «Istibanjsko Zdravozivo-2016»

Танцювальний колектив народного танцю «Квіти Поділля» (керівники Олена та Сергій Солодських) ЗК МПМ  має гарну традицію під час літніх канікул відвідувати різні Міжнародні фольклорні фестивалі. Цьогорічне літо не стало виключенням, в серпні  колектив представляв Україну на  Міжнародному фестивалі народної творчості «Собор Діви Марії» в Сербії, а вже 17 вересня на них чекали  в місті Істібанья (Македонія) на Міжнародному фольклорному фестивалі «Istibanjsko Zdravozivo-2016» на особисте запрошення мера цього міста. Цікавий факт, що в Македонії є невеличке містечко, назва якого на кшталт нашого,  теж ВІННИЦЯ.

 

Вихованців танцювального колективу «Квіти Поділля»  гостинно прийняли в свої сім‘ї  мешканці  містечка Вінниця з Македонії . Діти швидко знайшли спільну мову  та потоваришували із своїми однолітками. За словами керівника Олени Солодських, на фестивалі панувала атмосфера дружби, теплих відносин між  його учасниками. Цьогорічний фестиваль «Istibanjsko Zdravozivo-2016» зібрав понад двадцяти  танцювальних та фольклорних колективів з різних куточків світу (Румунія, Латвія, Турція, Чорногорія, Монголія, Італія, Болгарія, Німеччина, Польща, Україна тощо). Учасники та гості фестивалю  мали змогу познайомитись не тільки з хореографічним та вокальним мистецтвом тієї чи іншої країни, але й  на національному вечорі дружби презентували традиційні національні страви , народні ігри та пісні.

 Керівники Олена та Сергій Солодських,  обрали форму презентації  свого  колективу з України - «Подільські вечорниці» . Господар та господиня  всіх  гостей  частували « картоплею запеченою із салом», солоними огірками та помідорами , і багатьма різними смаколиками. Співали разом українські пісні та танцювали запальні танці! Зразковий танцювальний колектив народного танцю «Квіти Поділля»  в рамках проведення фестивалю взяв участь в п‘яти концертах , параді –відкриття та гала –концерті Міжнародного фестивалю. Кожен  його виступ супроводжувався  гостями та учасниками фестивалю гучними оплесками.

  Танцювальний колектив «Квіти Поділля» нагороджений  пам‘ятним Дипломом Міжнародного фольклорного фестивалю «Istibanjsko Zdravozivo-2016» та листом-подякою від організаторів фестивалю за високу професійну виконавську майстерність та популяризацію українського народного мистецтва  на Міжнародному рівні. Крім насиченої фестивальної програми, організатори для учасників підготували багато цікавих екскурсій. Однією з найцікавіших виявилась до м. Скопі (столиця Македонії) , яка включала - відвідування Національного музею та Національного театру Македонії.

__________________________________________________________________________

Закінчився Чемпіонат Чемпіонату міста з гри «Що? Де? Коли?»

З листопада 2015 по вересень 1916 років в МПМ проведено 7 турів серед дорослих команд. В Чемпіонаті взяло участь 19 команд. За підсумками турніру визначено команди – призери Чемпіонату:

1 місце: команда «Пінта»;  

2 місце: команда «TOST»;  

3 місце: команда «Козаки»;  

__________________________________________________________________________

14 вересня. КВН. Чемпіоном вінницької шкільної ЕлітЛіги стала команда з фізико-математичної гімназії.


Завдяки плідній співпраці департаменту освіти та міського палацу
мистецтв на теренах громадських ініціатив обласної молодіжної
організації “Вінницький КВН” протягом останніх років у Вінниці
вибудувалась чітка схема шкільного руху веселих та найкмітливіших.
Цього року до фіналу сезону пробились сім команд: "Без п'ятнадцяти
десять" (ВСШ №32), "Все ровно"(ВСШ №30), "Кофе с лимоном" (гімназія
№1), "Supermassa" (ВСШ №4), "Все Свои" (ВСШ №26), "Дежавю" (гімназія
"Дельфін"), "Broadway" (ФМГ №17).
У трьох конкурсах фрістайлі, розминці та КОПі в оновленій залі за
гарячої підтримки уболівальників, вчителів та батьків точилась
принципова гра емоцій та талантів. За умовами фрістайлу команди мали
змогу запросити до участі лідерів дорослих команд з Чемпіонату та
Кубку КВН Вінниці. Сергій Кашперук з “БезНи”, Сергій Єгоян та Олег
Дзюба з “Тільки Ми”, Василь Оленич та Микола Каневський з “Все буде
добре” разом з Олександром Ткаченко та Віктором Вемуною додали
виступам початківців більшої солідності та гумористичного рівня. З
першого конкурсу найбільше балів заробила команда, яка до цього ще ні
разу не була чемпіоном змагань КВН школярів. Це гімназисти, що
об'єдналися під назвою "Broadway". На розминці розкручуючи інтригу їх
догнали суперники з команд "Кофе с лимоном" та "Все Свои", але
останній конкурс однієї пісні зафіксував у сумі загальний переможний
результат для команди фізико-математичної гімназії. Вітаємо їх з
заслуженою та довгоочікуваною перемогою! Вони разом з учасниками інших
команд фіналістів матимуть змогу завдяки виділеним міською радою та її
головою Сергієм Моргуновим коштам з 21 по 25 вересня представити наше
місто на всеукраїнському фестивалі КВН “ЖарТ Птиця-2016”, що пройде на
базі морського курорту у Сергіївці. Тож побажаємо їм нових друзів ,
нових перемог та теплого моря.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 вересня.  Відправляли речі для бійців АТО.

            Під час проведення 2-го фестивалю польової кухні пам`яті Тараса Сича, що проводився Палацом мистецтв спільно з БФ «Подільська громада» 25 червня, було зібрано 27,5 тисяч гривен. На ці кошти були закуплені планшети з програмами для артилеристів, акумулятори для машин, ліхтарики, спецодяг, тощо.

            Ще раз дякуємо всім, хто брав участь у проведенні фестивалю польової кухні.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 вересня. ВІННИЦІянський фестиваль. (по матеріалам сайту http://vinnician.org/)

В этом году впервые Церемония Награждения кинофестиваля проводилась накануне празднования Дня города Винницы. Это добавило количество гостей из числа послов и представителей администраций из других городов и стран. Кроме прямой трансляции в Интернете, прямой эфир вели и две местные телестудии ВДТ-6 и ВИТА. Всё остальное (только по сценарию) было похоже. Вначале было выступление замечательных коллективов и исполнителей городского Дворца искусств. Открыл Церемонию оркестр барабанщиков ансамбля народного танца «Барвинок». Под его аккомпанемент вынесли «торт» с 10-ю наградами этого фестиваля – «Золотыми Летающими Слонами».

Первым по красной дорожке прошел мэр города Винницы Сергей Моргунов. Он сказал много хороших слов о фестивале и его истории и получил первого юбилейного Слона за многолетнюю поддержку фестиваля на посту мэра и секретаря городского совета. А дальше все внимание зрителей было сфокусировано на фильмах-победителях и, естественно, на «звездных» гостях. Организаторам всегда было трудно выбирать гостей на следующий фестиваль, т.к. все приезжавшие становились друзьями фестиваля и вновь видеть хотелось всех. Кроме этого, всегда рад новым знакомствам. Но, соизмеряя желания и возможности, был найден паритет между «старичками» и «новенькими» нынешней Церемонии. Среди «бывалых» были приглашены: замечательный актёр Виктор Андриенко, strong-man и актер Василий Вирастюк, чудесная актриса Руслана Пысанка и режиссер-документалист Анатолий Борсюк.

Впервые на фестивале пели актеры из знаменитого «В бой идут одни старики» Рустам Сагдуллаев из Узбекистана и народный артист Грузии Вано Янтбелидзе, рассказывал анекдоты замечательный одесский актер Олег Филимонов, рассказывал актерские байки и пел прекрасный московский актер Михаил Полицеймако. Все новички получили своих «Золотых Слонов». Успели покачать и (от гостей и спонсоров) вручить Награду одному из организаторов и ведущему Церемонии Евгению Майданику. А завершился Х-й фестиваль общим пением песни, специально написанной для фестиваля прекрасным бардом Виктором Байраком, и взлетом большого воздушного слона.

10-й юбилейный слон улетел, а 11-й фестиваль уже начал готовиться. Нам осталось только еще раз поздравить победителей этого фестиваля. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 серпня біля міського Палацу мистецтв відбувся тематичний концерт «Мрія про Україну» до 25-річчя Незалежності України для мешканців мікрорайону. В концерті  прозвучали сучасні патріотичні пісні  та добре всім відомі пісні про Україну  у виконані вихованців естрадної майстерні «Зоряна мрія»,хорових колективів «Добродар», «Дзвін», ім. Р. Скалецького. Маленьки мешканці мікрорайону радо підтанцьовували під запальні латиноамериканські ритми та східну музику, коли виступали вихованці клубів «Болеро» сучасного та бального танців. Велику зацікавленість у глядачів заходу викликав постановочний лицарський бій від учасників клубу історичної реконструкції «Аркона». Родзинкою святкування Дня прапора та Дня Незалежності України став парад рушників, які власноруч вишили учасниці хорових колективів «Добродар», «Дзвін», ім. Р. Скалецького, який пройшов під  пісню «Рідна мати моя» та гучні оплески глядачів. На святі гостинно пригощали не лише піснями, танцями та жартами, але й борщем з пампушками, кулішем зі шкварками. Продукти для  національних улюблених страв люб‘язно надала торгівельна мережа «Варшава». Друга частина свята була присвячена відкриттю Х –го ВІННИЦІЯнського фестивалю комедійного та пародійного кіно. Звучали пісні з  улюблених кінофільмів у виконанні юних артистів «Зоряної мрії» та гурту «Sunrise», а потім відбувся показ відео-роликів претендентів на головний приз фестивалю «літаючого слона». Свято пройшло насичено, яскраво залишивши  лише гарні, позитивні спогади у всіх хто його відвідав.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------