ЗВІТ МПМ 2022рік

На даний  час в МПМ  працює  58 працівників,  38 чоловік, з яких здійснюють культурно-освітню діяльність.

На початок 2022 року  в Палаці мистецтв  працювало 150 клубних формувань, 86 для дітей та молоді , 22 дозвіллєвих клуби спортивного напрямку ,які охоплювали заняттями 1200  чоловік.

  Навчальний 2022-2023р.р. творчі колективи, гуртки ,любительські об‘єднання  ЗК«МПМ» розпочали поза межами  міського Палацу з міркувань безпеки їх учасників. З об‘єктивних причин набір в гуртки мав певні труднощі і скоротився на 30%, а в танцювальних колективах на 50%. На кінець року  маємо наступні цифри : клубних формувань - 88,  з них 55 для дітей та молоді,які відвідують понад 800 чоловік;

11 – колективів художньої творчості,  з них дев‘ять творчих колективів ,які  мають звання «зразковий» або «народний аматорський» (4 -«зразкових», 5- «народних»), в них займається 460 чоловік .

В червні 2022 року рішенням обласної колегії,  підтвердили звання «зразковий аматорський»:

-хореографічний колектив «Степ-компанія» ;

- колектив народного танцю «Квіти Поділля»;

- колектив бального танцю данс-клуб «Болеро»;

- майстерня естрадного мистецтва «Зоряна мрія»

            «народний аматорський»:

-хор «Дзвін» ;

-хор «Добродар»:

-колектив сучасного танцю «Болеро»

У вересні керівники танцювальних колективів МПМ (6 чол.) пройшли курси підвищення кваліфікації.

До початку війни відповідно до плану роботи ЗК «МПМ» та карти пріоритету :

В січні до новорічно-різдвяних свят клуб активних пенсіонерів спільно з бібліотекою-філією №8 провели «Фольклорні посиденьки», в яких взяли участь хорові колективи «Добродар», ім.Р. Скалецького, «Дзвін», вокальний ансамбль «Чиста криниця» .

20 січня До Дня Соборності України - пройшов тематичний концерт «Моя ти правдо, Україно-мати», в якому взяли участь хорові, творчі колективи Палацу мистецтв та міста.

8 та 9 лютого  2022 року у Міському Палаці мистецтв відбулись інтелектуальні баталії у фінальних раундах Чемпіонату міста з БРЕЙН-РИНГУ на призи міського голови! Змагались школярі двох вікових груп, молодіжні та дорослі команди. Всього за розіграш Чемпіонату з Брейн-рингу сезону 2022 року проведено 102 гри  між  40 командами та зачитано 510 запитань!!! 

14 лютого –    лунали жарти на фестивалі «Святий Валентин на КВНі 16 лютоговідбувся концерт гурту «Sunrise»,юних вокалістів зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» для старшокласників «Український рок-КОД».

   Культурно-мистецькі заходи березень-грудень 2022р.

 Звичайно, виконати в повному обсязі  план роботи культурно-мистецьких заходів, проектів на 2022 рік не вдалось ,але по можливості заходи проводились в іншому форматі, в безпечних місцях, деякі провели в онлайн-режимі. Відповідно до реалій сьогодення виникли нові проекти, які були успішно реалізовані.   З початку повномасштабного вторгення РФ в Україну, колектив МПМ долучився до роботи  у волонтерських центрах, збирали теплий одяг,закуповували ліки для укомплектування аптечок тощо. Вся діяльність Палацу була направлена на збір коштів та допомогу ЗСУ. За цей час проведено :

- аукціон від учасниць конкурсу «Міс Вінниця»

(в квітні відбувся благодійний аукціон від  учасниць конкурсу краси «Міс Вінниця», завдяки якому були  зібрані кошти та придбано перше авто на потреби ЗСУ) ;

- інтелектуально-розважальна гра батлум (на кінець року пройшло 12 ігор, зібрано близько 124 тис. грн.);

67 благодійних концертів : наймаштабніші з них

8-18.05.2022 вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» МПМ їздили до Польщі з благодійними концертами на підтримку ЗСУ. За час перебування в різних містах Польщі було організовано 7 концертів та зібрано:

7654 злотих,10 доларів, 325 грн. Кошти передані БФ «Подільська громада»);

28.06.2022- до Дня Конституції України пройшов фестиваль польової кухні пам‘яті Т. Сича;

8.11.2022 -  В «Mont Blanc» з нагоди професійного свята  працівників культури та майстрів народного мистецтва була презентована концертна програма від вихованців творчих колективів МПМ та  відбувся аукціон на підтримку ЗСУ. В заході взяла участь популярна українська співачка Міла Нітіч.

- Спільно з радіо «Місто над Бугом» в серпні до Дня Незалежності України, та в листопаді відбулись онлайн концерти-аукціони на підтримку ЗСУ  ;

 

- благодійні концерти  в  Польщі, Німеччині, Лондоні соліста гурту «Пан Карпо», Віктора Нєгура

На кінець року 2022 року завдяки проведеним благодійним концертам,аукціонам,іншим заходам на підтримку ЗСУ було зібрано 1.300.000 грн. та придбано 11 авто.

Культурно-мистецькі заходи червень-грудень 2022

01.06.2022- до Міжнародного дня захисту дітей пройшов 26-й дитячо - юнацький фестиваль естрадного мистецтва «Зоряна мрія»;

 28.06.2022- до Дня Конституції України пройшов фестиваль польової кухні пам‘яті Т. Сича;

27.08.2022- до Дня Незалежності України концерт  «Тобі, Україно мій мужній народе, складаю я пісню святої свободи», трансляція телеканал «ВІТА»;

10 вересня До Дня Міста концерт від творчих колективів МПМ

«Хай буде світлим той день, що понад Бугом  встає», трансляція телеканал «ВІТА»;

Червень-жовтень -  творчі колективи МПМ виступали з концертами  в сімейному таборі «Я- Маріуполь- Родина» (8 концертів)

19,20,27грудня - виступ вихованців театрального гуртка та вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» у вітальні Святого Миколая

19 грудня- виступ  вокального ансамблю «Чиста крининця»,вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», вітання Святого Миколая перед воїнами ЗСУ, що проходять лікування у реабілітаційних центрах по вул. Скалецького , Хмільницькому шосе

20-30 грудня- клуб активних пенсіонерів,хорові колективи ім.Р. Скалецького,«Дзвін», вокальний ансамбль «Чиста криниця» спільно  бібліотеками №1, 11, 13   провели « Різдвяні посиденьки»

Заходи, проекти ,що пройшли у форматі «Онлайн»

Всього було проведено 67 онлайн-проєктів та заходів, які виставлялись на сторінці МПМ у фейсбук. Найцікавіші з них:

 6 березня (через 10 днів після початку військової агресії) до  кінця травня тривав інтелектуальний онлайн-проект «Паляниця», в якому взяло участь 9 різних міст України (Києва, Одеси, Дніпра, Львову, Харкова та ін.), а також закордонні клуби зі США, Німеччини, Ізраїлю та інших країн. За час реалізації проекту було зібрано понад 90 тисяч гривень: 10 на потреби Вінницького військового шпиталю (зібрано в березні), 80 – на придбання авто для 93-ї ОМБ «Холодний яр» (зібрано в квітні та травні);

12 серпня ДО ДНЯ МОЛОДІ -- концерт «Summe jam»  від молодих талановитих

 вокалістів народного театру пісні« Територія ROCKу», зразкової майстерні

 естрадного мистецтва «Зоряна мрія»;

24 серпня До Дня Незалежності України-  концертна програма від творчих колективів МПМ

«Тобі, Україно, мій мужній народе, складаю я пісню святої свободи»

7 вересня До Дня Міста концертна програма від творчих колективів МПМ

«Вінниця-сонця промінь, надії та віри»

12 жовтня До Дня захисника та захисниць України  концертна програма «Наші хлопці-козаки, кращі в світі вояки»

26 листопада до 90 –річчя Голодомору в Україні- усний  онлайн-журнал «Голодомор-біль всієї України»

19-30 грудня - «Зима прийшла з дарами, добрими святами» святкова новорічна концертна програма за участю вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія»

 

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ  КЛУБ

Відповідно до річного плану були проведені :

          Традиційно  під час осінніх канікул пройшов відкритий Кубок міста на призи міського голови серед школярів та молоді міста.  Ігри були проведені в Палаці дітей та юнацтва  та КЗ «ВОМЦ «Квадрат»,протягом 4-х  ігрових дні відбулись  ігри  «Що? Де? Коли?»,  «Брейн-ринг», «Ерудит-квартет». Взяло участь понад 420 учасників,

64 командни. Були вручені комплекти нагород і призів.

  Чемпіонат міста зі «Що? Де? Коли?» серед школярів 7-11 класів сезону 2022-2023р.р. , в якому взяло участь 36 команд .

   Кубок Чемпіонів з «Ерудит-квартету» серед ліцеїв, ПТУ, коледжів та ВНЗ міста 16 різних навчальних заклади міста

13 жовтня До Дня Захисника та Захисниць України-  відбулась інтелектуальна гра «Cила нескорених»

    Популярності набула інтелектуально-розважальна гра «Батлум», більшість ігор пройшли на  базі клубу «Royl Pub» . Всього  було організовано та проведено 12 ігор, зібрано на ЗСУ близько 124 тис. грн.

КВН із запланованих відбулись :

14 лютого –   фестиваль «Святий Валентин на КВНі»

1 грудня- фінал  Чемпіонату КВН міста серед шкільних команд на призи міського голови. Вручені призи  (20 тис. грн.)

Конкурси, фестивалі

В грудні пройшов танцювальний  онлайн-конкурс «Стратінейджер» серед ліцеїв та танцювальних клубів міста . Організаторами конкурсу виступили департаменти освіти та культури ВМР. Традиційно учасники отримають призи від міського голови. Цьогоріч в заході взяло участь 10 танцювальних колективів. Журі підводить підсумки, нагородження відбудеться після 15 січня.

Вихованці творчих колективів за 2022 рік взяли участь у 13 конкурсах-фестивалях, 8 з яких пройшли оф-лайн. Всього  в конкурсах взяло участь 145 чоловік, зайняли- 55 призових місць.

17-26 серпня учасники зразкового ансамблю народного танцю «Квіти Поділля» взяли участь у Міжнародному мистецькому фестивалі «Нестія. Перлина Чорного моря -2022» (Болгарія)

В липні Віра Майборода  вже вдруге виступила організатором, і провела Міжнародний онлайн-конкурс-фестиваль «Хіт фонтан», в якому взяло участь 105 учасників (Литва, Польща, Німеччина, Азербайджан, Чехія, Нідерланди, Туреччина, Болгарія).  Активну участь брали діти з України, які  змушені були покинути свої рідні міста із-за бойових дій, і перебували на той час за кордоном .

Міжнародні:  6  фестивалів,  3-офлайн - 75 чол.

Переможці: І місце  - 8,  ІІ місце  - 10, ІІІ місце- 3

Всеукраїнські: 4 фестивалі ,   3 -офлайн - 25 чол.

Переможці: І місце  - 3,  ІІ місце  - 6, ІІІ місце- 8

Обласні:           3 фестивалі ,   2-офлайн   - 45 чол.

Переможці: І місце  - 5,  ІІ місце  - 3, ІІІ місце- 9

ВСЬОГО : І місце  -16,  ІІ місце  - 19, ІІІ місце- 20

 

РЕМОНТ, ПРИДБАННЯ

      На ремонт МПМ та придбання з міського бюджету кошти в 2022 році не витрачались!

  Поточний та косметичний ремонт  приміщень МПМ було проведено власними силами  і за власні кошти, а саме :

  • Шпаклювання і фарбування стін та стелі костюмерної кімнати, коридору

І-го поверху, технічних приміщень – до 100 м2;

-заміна склопакета;

          - оздоблення танцювальної зали №15, вбиралень, коридорів.

Поточний ремонт зовнішньої вхідної групи: фарбування, оздоблення, перекладання бруківки (10 м2), ремонт лавок (3 шт.)

Поточний ремонт з  фарбуванням автомобіля.

 

В грудні на базі МПМ було відкрито «ПУНКТ НЕЗЛАМНОСТІ»

Пункт укомплектований за бюджетні кошти на суму- 248 782,35 грн.

Були придбані :  генератори (2 шт.)-          96.320 грн.

                              бензин для генератора-   90 тис. грн.

Закуплено :  обігрівачі, термоси, мережеві фільтри, електротовари для облаштування, ємкості для технічної води, питна вода,одноразовий посуд,чай,санітарно-гігієнічні товари, тощо  на суму- 60 тис. грн.

  

Підсумки роботи (благодійність, підтримка ЗСУ) 2022 року

                          ЗК Міський Палац Мистецтв

 

  1. Зібрали гуманітарної допомоги – паливо- 300 л
  2. Зібрали грошову допомогу для ЗСУ- 1.300.000 грн.
  3. Купили автомобілі для ЗСУ – 11 шт.
  4. Придбали : перев’язочні матеріали-  250 одиниць, аптечки- 7,  засоби гігієни, продукти харчування- 2 палети,спец.одяг, плитоноски,розгрузки-16 одиниць, павербанки- 5 шт.
  5. Працівники галузі культури долучились до роботи в гуманітарному Хабі-14 чол.
  6. Провели  62  благодійних заходів
  7. Провели_120 культурно-мистецьких заходів та подій
  8. Всього     67 заходів реалізували на сторінках інтернет-ресурсів
  9. Відкрито пукти незламності на території закладу_1

 

Проблемні питання:

 Навчальний 2022-2023р.р. творчі гуртки, колективи, любительські об‘єднання  ЗК«МПМ» розпочали поза межами  міського Палацу з міркувань безпеки їх учасників. Скоротилась сума надходжень на спец рахунок за надання платних послуг, оренди приміщень тощо  Орендна  плата надходить  закладам, у яких орендують приміщення творчі колективи МПМ:

Зразковий ансамбль бального танцю данс-клуб «Болеро»,зразковий хореографічний колектив «Степ-компанія»,зразкова майстерня естрадного мистецтва «Зоряна мрія» (клас вокалу Майборода В.), народний колектив сучасного танцю «Болеро»

Завдання на 2023 рік

  1.  Подання документів, запис концертної програми на присвоєння звання  «народний аматорський» жіночому ансамблю «Чиста криниця» (кер. В. Нагорна)
  2. Керівники вокалу зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», народного театру сучасної пісні «Територія року» мають пройти курси підвищення кваліфікації.
  3.  Впровадження різноманітних програм орієнтованих на розвиток та самореалізацію людей різних вікових категорій  мікрорайону, міста та  Вінницької ТГ в умовах військового стану.
  4. Проведення  різноманітних заходів  та збір коштів на підтримку ЗСУ