За підтримки Виконкому Вінницької міської Ради 24 вересня 2019 року в міському Палаці Мистецтв відбувся перший, але сподіваємось в подальшому він стане традиційним, Кубок із інтелектуальних ігор до Дня працівників освіти. В змаганні із гри «Що? Де? Коли?» випробували свої сили 22 команди, що представляли викладацькі колективи вищих навчальних закладів міста (ВНТУ, ВДПУ, ВНМУ, ВТЕІ КНТЕУ, ВГПК, ВВПУСП), колективи загальноосвітніх шкіл Вінницької міської Ради (ФМГ №17, Школи №3, 11, 12, 20, 30, 33) та Вінницького району (ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей смт. Стрижавка). А команди, віком учасників до 01.09.1996 року народження (ВНМУ, ВНТУ, ВДПУ, ВТЕІ КНТЕУ, ФМГ №17) визначали між собою майбутнього учасника Молодіжного Кубку України!

Святковий настрій напередодні професійного свята педагогам та всім присутнім забезпечили виступи вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» - Побережець Анастасії та Ніколаєць Марії (художній керівник Віра Майборода), вихованців зразкового хореографічного колективу «Степ-компанія» (керівники Леся та Микола Семенови) та фіналістки телевізійного проекту «Х-фактор», викладачки фізики та математики ФМГ№17 – Олени Пасіхової!

Інтелектуальна битва визначила переможців у трьох номінаціях. Серед працівників загальноосвітніх шкіл Вінницької міської Ради третє місце зайняла команда «Сузір’я» ЗОШ №11, другими стала команда «На ізі» ЗОШ №3, а перемогу святкувала команда «Шкраби» ФМГ №17. Всі переможці отримали цінні призи та подарунки від Вінницької міської організації профспілки працівників освіти та науки та Департаменту освіти ВМР!

Серед молодіжних команд всі місця на подіумі дістались студентам Вінницького Національного Медичного Університету. Команда «In Vino Veritas» ВНМУ стала третьою, «Лаваш зі шпинатом» ВНМУ зупинились на другій сходинці молодіжного заліку. А на Молодіжний Кубок України 28.09.19 в м. Київ поїде команда «Розбійники» ВНМУ, котра крім перемоги в заліку молодіжному записала до свого активу і другу сходинку в заліку загальному!

Свої нагороди та солодкі призи отримала і команда «Лекційна зала №1» ВНТУ, що зупинилась за крок до подіуму загального заліку – 4-е місце. Трійку переможців відкриває збірна команда «Соціопаті», другими були вже згадані студенти ВНМУ «Розбійники». Абсолютними переможцями та володарями «сови» - Кубку з інтелектуальних ігор до Дня працівників освіти стала збірна команда викладачів ВВПУСП, ВДПУ, ВНТУ та НВК ЗОШ І-ІІІ.ст.-гімназії №2 (м. Гнівань)  під назвою «Педагоги теж люди»!

Всі учасники змагань отримали незабутні враження, нові знання в ігровий спосіб, море позитивних емоцій та одноголосно виявили бажання долучитися до розіграшу Кубку з нагоди свого професійного свята і у наступному році! Колектив міського Палацу Мистецтв із нетерпінням чекатиме наступних зустрічей та обіцяє підготувати не менш цікаве та захоплююче дійство!

А тим часом, запрошуємо всіх вінничан приєднатися до інтелектуальних ігор в рамках Кубку міста на призи міського голови як серед шкільних, так і серед дорослих команд! Ігри відбудуться з 28 по 31 жовтня в міському Палаці Мистецтв. Деталі на наших сторінках: zoria.vmr.gov.ua та facebook.com/palace.zorya