Це свято не затьмариться в віках. 
В цей день нестимуть люди завжди квіти, 
Не обміліє пам’яті ріка – 
В серцях нащадків буде вічно жити… 
9 травня о 10.00 в к-рі «Родина» відбулась зустріч міського голови Сергія Моргунова з ветеранами Великої Вітчизняної війни. Творчі колективи міста приєдналися до заходу і подарували всім присутнім свої музичні вітання. Ансамбль «Зірковий батальйон» (кер. І. Воєна) виконав попурі українських пісень Володимира Івасюка, улюблені пісні разом співали юні артисти та гості заходу.
9 травня о 11.00 на Європейській площі відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до Меморіалу Слави загиблим воїнам в роки Великої Вітчизняної війни. Технічне забезпечення заходу забезпечували працівники МПМ.
9 травня з 14.00 до 19.00 на сцені біля Літнього театру в ЦПКіВ пройшов великий святковий концерт , в якому взяли участь творчі колективи закладів культури та військові оркестри міста.
Вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» , учасники театрального гуртка та народні аматорські хорові колективи «Дзвін», «Добродар» МПМ підготували свої музичні вітання вінничанам та гостям міста. Тематичні концертні програми мали гарний відгук у глядачів, улюблені пісні співали разом з артистами. Панувала святкова атмосфера , шани та поваги до людей, що відстояли мир для всіх нас у жорстокій битві з фашизмом. 
Війна далека… Але пам’ять з нами, 
Хоч ветеранів мало вже між нас, 
Тож дай нам Бог йти мирними шляхами, 
У мирі й щасті жити в добрий час