27 червня, в рамках святкування Дня Конституції, у місті провели 4-й фестиваль польової кухні пам‘яті нашого земляка Тараса Сича. Його організаторами були міський Палац мистецтв спільно з виконкомом Вінницької міської ради, департаментом соціальної та молодіжної політики ОДА, благодійний фонд «Подільська громада» та проходив захід за підтримки Народного депутата України Сергія Кудлаєнка. Багато підготовчої роботи з його проведення було зроблено представниками ГО «Мольфар», МКП «Вінницязеленбуд», Центром концертних та фестивальних програм.

Традиційно, фестиваль пройшов у центральному парку біля к/з «Райдуга» та об‘єднав єдиною метою всенародного вшанування героїв та учасників АТО різні громадські організації міста та області, воїнів-«афганців», військові частини та силові структури міста, національні спільноти,спеціалізовані навчальні заклади, комунальні заклади тощо. Для приготування страв було облаштовано понад 25 «точок». Кожен, хто придбав талон вартістю 25 гривень, міг скоштувати обід солдата зі справжньої польової військовій кухні (на цьогорічному фестивалі їх було 5), а також плов, бограч, куліш, мамалигу, приготовлені у казанах на відкритому вогні, чи поласувати ексклюзивними стравами національної польської, єврейської, грузинської, азербайджанської, ромської кухні.Смаженими реберцями у авторському соусі пригощав відвідувачів фестивалю кулінарний експерт телеканалу СТБ, фіналіст кулінарного шоу «МастерШеф» Ігор Місевич.

На площі поруч із кухонними «точками» розмістився міні-музей АТО, інформаційні стенди, фотолокацїї,спецтехніка, тощо. На сценівиступали різні колективи: оркестр Міністерства з Надзвичайних ситуацій, оркестр військової частини 3008 нацгвардії, шоу студія "У-Вей", танцювальна студія «Strong» та вихованці творчої майстерні «Зоряна мрія». Талановиті юні вокалісти разом із своїми викладачами Іриною Воєною та Вірою Майбородою підготували тематичну програму, яка складалась із сучасних українських пісень, багато з яких були патріотичного спрямування. Наприкінці концертної програми організатори підбили підсумки імпровізованої «битви кухонь». У ній здобули перемогу та отримали подарунки від фірми «Мед» та організаторів ті учасники, які зібрали найбільшу кількість благодійних талонів. У номінації «польова кухня» першими стали Державний навчальний заклад «ЦПТО №1». У номінації «малі форми» перемогли могли представники муніципальної поліції міста, які працювали у колаборації з Ігорем Місевичем.

Організатори висловлюють вдячність усім, хто долучився до фестивалю: як учасникам, так і його відвідувачам. Не зважаючи на непогоду, цьогорічний захід згуртував чимало свідомих людей, яким небайдуже майбутнє нашої країни. Сподіваємося, що до наступного фестивалю польової кухні пам‘яті Т.Сича долучиться ще більше мешканців громади міста та області. 4-й фестиваль польової кухні пам‘яті Тараса Сича зібрав та передав БФ «Подільська громада» понад 10 тисяч гривень. Ці кошти будуть спрямовані на реалізацію потреб наших військових на Сході країни.