Новини сезону 2015-2016 

______________________________________________________________________

26 червня на Площі Водограю Центрального парку відбулось святкування Дня молоді.

Спочатку – три години музичного драйву від шести гуртів вінницького рок-клубу. Потім  - концертна програма від творчої майстерні «Зоряна мрія» та танцювальних колективів міста. Після них – хіти 90-х від гуртів «Sunrise» та «Larus». А закінчився розважальний марафон дискотекою від DJ Maboo та MC Француза.

   Організатори:

  • Виконком Міської Ради
  • Департамент соціальної та молодіжної політики ОДА
  • Міський Палац мистецтв

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 червня до Дня Конституції України відбувся ІІ Фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича.

Більше польових кухонь та різноманітних страв, що готувались на відкритому вогні; більше військової техніки, біля якої можна було сфотографуватись, різноманітна концертна програма, навчання з вибухотехніки та надання першої медичної допомоги, виставка книг; благодійний аукціон та показ ексклюзивного одягу в стилі «Мілітарі» від дизайнера Наталі Горбонос та учасниць конкурсу «Міс Вінниця 2016» - ось неповний список того, чим дивували глядачів.

В результаті було зібрано понад 27,5 тисяч грн. для бійців, що служать в зоні АТО.

Організатори:

- Виконком Вінницької Міської Ради

- Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА

- Міський Палац мистецтв

- Благодійний фонд «Подільська громада»

За підтримки народного депутата України Сергія Кудлаєнка.

-----

 

 

 

 

Відео можна дивитись тут https://www.youtube.com/watch?v=M4iNUtaXLw8 та тут https://www.youtube.com/watch?v=qqiRZqcvras

________________________________________________________________

3 червня.  Концерт «Кольори літа» для дітей, що відпочивають в шкільних таборах.

В концертній програмі взяли участь творчі колективи міського Палацу мистецтв : зразковий ансамбль бального танцю «Болеро», зразковий хореографічний ансамбль «Степ-компанія», театр-мод «Фешен-подіум» , вихованці театрального гуртка та зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія».

   Родзинкою концертної програми був «живий звук». Вокалісти  працювали під супровід гурту «SUNRISE». Позитивні  емоції,сміх у школярів викликали  виступи вихованців театрального гуртка, веселі вокальні номери.  Концертну програму переглянуло понад трьохсот учнів. Враження від концерту «Кольори літа» гарні. Відгуки  : «із задоволенням прийдемо ще  не один раз»!

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 червня. Фестиваль «Зоряна мрія»

До Міжнародного дня захисту дітей, у Палаці мистецтв пройшов двадцятий, ювілейний дитячо-юнацький фестиваль «Зоряна мрія» для поціновувачів сучасної української пісні, світових рок-хітів, степ-денсу, народних, бальних та сучасних танців. В концерті взяло участь понад двух сотень маленьких зірочок.

Вже стало доброю традицією до Міжнародного дня захисту дітей проводити дитячо-юнацький фестиваль естрадного мистецтва «Зоряна мрія». В 1996 році засновниками фестивалю естрадного мистецтва «Зоряна мрія» були співак та композитор Геннадій Білявський та директор міського Палацу мистецтв Євген Майданик. Кожен фестиваль- це неповторне яскраве свято музики, танцю та вокалу. Концертна програма фестивалю «Зоряна мрія» складається з найкращих номерів творчих колективів МПМ. Його унікальність в тому, що це єдиний дитячий фестиваль на Україні , який проходить під живий супровід. З 2007-2015р.р. фестиваль «Зоряна мрія» проходив під музичний супровід гурту «Клондайк». В 2016 р. фестиваль пройшов під супровід гурту «SUNRISE» .

Сценарна група фестивалю «Зоряна мрія» щорічно шукає нову цікаву тематику,як для виконавців так і для глядачів. Слід зазначити, що мали успіх програми за тематикою: «Триб‘ют концерт», «Пісні з країни кінемотографія», «Пісні-близнюки чи плагіат?» тощо. Тематика цьогорічного ювілейного фестивалю була присвячена ювілейним датам музичного Олімпу : Фестиваль в «Сан-Ремо відзначатиме 65 років, 45 років одному з культових рок-фестивалей «Вудсток»…30 років своєї творчості святкуватиме один із найперших українських рок-гуртів «Воплі Відоплясова»…45 років назад вперше була виконана найулюбленіша пісня українців «Червона рута»…

Юні зірочки демонстрували свою виконавську майстерність у вокалі та хореографії. Відкрили фестиваль вихованці бального клубу «Болеро» та ансамбль «Зірковий батальйон»,які довели,що для розвитку справжнього таланту потрібна «творча свобода»! Дарина Красновецька, виконав пісню Джамали «Смайл» вразила всіх слухачів не дитячим професіоналізмом та потужним вокалом! Віра Майборода та її випускники Євген Ар‘я, Анна Демчук, Марина Подолян, Анна Гехт підкорили весь зал майстерним виконанням рок-хітів.Вихованці класу вокалу Ірини Воєної Денис Беспетчук, Макс Білоконський, Максим Тріска, сестри Грицюк, Юля Плисюк, Крістіна Марполь , Ольга Мартиновська підготували і блискуче виконали уривок з рок-опери «Ісус Христос- супер зірка»!

Зразковий ансамбль бального танцю данс-клуб «Болеро» (керівники А. Маковій, С.Зарубіна, Н.Зозуля) продемонстрував прекрасну виконавську техніку бальної хореографії в танцювальних композиціях «Краса почуттів», «Ритми Бразилії», «Дивовижні візерунки» і достойно підтвердили звання «зразковий аматорський».

«Степ-компанія» (кер. Леся та Микола Семенови) для фестивалю підготували новий номер «Степ-коктейль» і викликали авації , прикрасою програми стали номери «Бурлеск», «Одного разу на селі», «Смайл» у виконанні вихованців народного колективу сучасного танцю «Болеро» (керівники Т. Клименко, Т. Чистякова).Бурю позитивних емоцій та шквал глядацьких аплодисментів випав на долю номерів «Гопак» у виконанні зразкового колективу народного танцю «Квіти Поділля»(кер.Олена та Сергій Солодських) та пісні В.Івасюка «Червона рута», яку виконували не тільки вихованці «Зоряної мрії» але і всі бажаючі в залі.

Запрошеною зіркою фестивалю-2016 року стала Ольга Мельник, вихованка майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія», супер-фіналістка ТВ-проектів «Битва хорів», «Голос країни. Перезавантаження.» Ведучими фестивалю були чарівні сестрички Маша і Даша Авер‘янови , та артистичні брати Микола , Олексій Кирилюки.

У дитячо-юнацькому фестивалі «Зоряна мрія» взяло участь понад 200 учасників віком від 5-22 років. Родзинкою цьогорічного фестивалю стало вручення колективам ювілейної зірки та нагородження випускників пам‘ятними футболками з їх фотокартками.

Всі учасники фестивалю отримали солодкі призи, подарунки від його організаторів та спонсорів. Всіх хто відвідав фестиваль «Зоряна мрія-2016» залишились лише гарні спогади і позитивні емоції від таланту юних зірок!

Відеоверсія фестивалю буде транслюватись на місцевому ТВ-каналі «ВДТ»

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 травня. Вінниця святкувала День Європи.

У культурно-мистецьких проектах взяли участь вихованці творчих колективів ЗК «МПМ». На площі Небесної сотні Палац мистецтв презентував свій творчий проект «Ювілейний музичний Олімп 2016» (10 років – дитяче євро бачення; 65 років – фестиваль в Сан-Ремо; 30 років – укр.рок-гурт «Воплі Водоплясова; 45 років – рок фестиваль «Woodstock Music»; 45 років тому була виконана «Червона рута»). Вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» та їх керівники Ірина Воєна, Віра Майборода, Віолета підготували 3 блоки: 1 блок – «Україна – ти у мене єдина» (звучали добре відомі та сучасні українські пісні) Концертна програма блоку закінчилася пісенним «флеш-мобом» - спільним виконанням артистами та глядачами пісні В. Івасюка «Червона рута».

2 блок був присвячений Євробаченню (пісням та країнам переможницям). В концертній програмі прозвучали пісні польською, італійською, грузинською, української та іншими мовами. Прикрасою цієї концертної програми був виступ ансамблю бального танцю данс-клуб «Болеро»

3 блок. (живий звук) Вихованці «Зоряної мрії» разом з гуртом «Sunrise» підготували програму. присвячену легендам року. Свято Дня Європи в Вінниці залишило у вінничан та гостей міста лише приємні та гарні спогади.

Читайте також репортаж Олександра Шемета: http://www.myvin.com.ua/ua/news/culture/42238.html 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 травня.  Фестиваль початківців «Рок Божоле Нуво».

             Першими на сцену вийшли музиканти з гурту гітарного віртуоза Олега Фарафонова, які представили юного вокаліста випускника муніципальної творчої майстерні «Зоряна Мрія» Олександра Мальовано. Він виконав декілька стандартів з репертуару знаменитого австралійського гурту «AC\DC». Кавер спрямування фестивалю подовжили хлопці з гурту «Foz» (Владислав Каблуненко, Сергій Карпішен, Антон Бабій, Данило Слободянюк). Наступні два колективи мали спільну ритм секцію (Сівачок Анатолій, Артем Петришен). Але музичні вподобання «Eternal Dawn» (Богдан Журавель, Віктор Шторх) та  «Reality Fault» (Олександр Лебідь, Олександр Шимко, Максим Кульбачний) дещо різнилися, що додало заходу нових відтінків. В групі з дівочим іменем «Eleonor» (можливо як  уклін бітлам за пісню «Eleanor Rigby»?) об’єднали свої таланти Роман Войтов, Юрій Колесников, Андрій Ярош, Ілля Гунько та Андрій Якименко. Розпочали з Цілого моря кохання (Whole Lotta Love) від Олов'яних дирижаблів і душі всіх рок-ветеранів були зігріті молодечим завзяттям та енергією. Рок суто від хлопаків завершився виходом на сцену Вероніки Новицької та її партнерів Євгена Сумченко і Яна Асавуленко «Аптека No5». Тендітна дівчина показала вправне володіла здоровенною бас-гітарою, почасти нагадуючи знамениту Сузі Кватро. Самотні – так можна перекласти з англійської назву групи «On My Own» (Андрій Мартинюк, Роман Войцехівський, Дмитро Деркач, Юрій Гончарук). Кокетлива назва не завадила молодим музикам підняти градус шаленості ритмів до граничних позначок. Тому музичні екзерсиси «Shape Star»  (Сергій Вдовіченко, Микола Ковтун, Валерій Головнюк, Ярослав Шлапако) спрямовані на пасторальне спостереження та відтворення стали цікавим контрастом цього вечора.  Але уже наступний колектив «Insidious Of Self-Destruction» (Микола Мурафа, Сергій Войтюк, Кирил Щепкін, Денис Покровський) не залишили ніяких ілюзій до того, що Вінниця колись добровільно віддасть свою корону столиці важкого року в Україні. Майбутня пані лікарь Кароліна Цмур у супроводі Дениса Покровського та Володимира Дудника з гурту «Обрані» повернули шоу до мейстриму сучасної музики в рок стилістиці.  Саме в ній як риба у воді відчуває  себе група «Foxy» (Анна Маслюк, Ольга Красільнікова, Андрій Чікін, Віктор Бадяка, Дмитро Купчинський). А гітарист та основний автор гурту  Андрій Чікін уже сьогодні заслуговує на найщиріші епітети цінителів ексклюзивності та мистецького пошуку. На завершення фестивальної програми Анастасія Остапець, Андрій Шиманський, Олександр Кульбачний і Костянтин Волков з гурту «Троє зайвих» продемонстрували не лише професійне володіння інструментами та голосом, а і прекрасний смак у підборі своєї програми.

            Експертна група фестивалю, що складалася з представників рок-клубу, байкерського та “королівського” пабів одноголосно під  аплодисменти переповненої людьми та емоціями зали віддало диплом переможців гурту «Foxy». Лауреатами фестивалю стали «Троє зайвих», «Eleonor», «Insidious Of Self-Destruction», «Shape Star», таким чином продемонструвавши толерантність до всіх представлених напрямків та течій в рок-русі міста над Богом (Бугом). Всі інші гурти отримали диплом учасників та симпатії своїх шанувальників. На жаль через проблеми з голосовими зв'язками вокаліста (він їх “зірвав” виступаючи за інший склад у цьому ж концерті) не вдалося виступити ще одному колективу «Grido», але і вони отримали диплом учасників, так як експерти чули їх виступ та репетиції під час саунд-чеків.

Всі хто прийшов у цей вечір, щоб заглянути у майбутнє вінницької рок- сцени залишились одностайними в думці, що це майбутнє не лише наступить, а і в тому що воно буде талановитим та багатим на цікаві сюрпризи та творчі злети. У цьому можна буде переконатися уже на традиційному опен ейрі в центральному парку на святкуваннях Дня молоді.

Більше світлин на https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/6284023432499475409# 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 травня. Поїздка  у Меджибіж.

  

Цоьго дня колектив МПМ "Зоря" майже у повному складі поїхав на єкскурсію до фортеці Меджибіж, що на Хмельниччині. Під час поїздки группа наших співробітників відвідала декілька музеїв комплексу "Фортеця Меджибіж", зокрема історичний та художній музеї та музей Голодомору. На зворотньому шляху группа зупинилась на кордоні Вінничини та Хмельниччини для дружнього обіду у лісі. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

26 квітня. «Що? Де? Коли?».

Відбувся сьомий, останній, тур відкритого Чемпіонату міста з гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд сезону 2015 – 2016 рр. Гра була тематична – до 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Перед початком гри школярі ознайомились з матеріалами виставки про аварію на ЧАЕС. В грі взяло участь 25 міських та 3 команди зі Жмеринки та Гнівані. Школярам потрібно було дати відповіді на 30 запитань. Перше місце в грі поділили команди «Квартал» (СЗОШ № 35) та збірна команда «Зоря» (ФМГ№17, СЗОШ№23). 

Також було визначено команди-переможниці Чемпіонату:

Старша вікова група (10, 11 класи): 1місце-«Женьмінь Жебао» (ВТЛ); 2 місце-«Квартал» (СЗОШ № 35) та команда «Apple pie» (ФМГ№17). 

Середня вікова група (8, 9 класи): 1 м.-«Лимон» (ВТЛ); 2 м.-«Зелений буйвол» (гімназія №1); 3 м.- «Філіни» (СЗОШ № 3) 

 

Молодша вікова група (5-7 класи): 1 м.-«Колібрі» (гімназія №1); 2 м.-«Талісман» (СЗОШ № 4); 3 м.- «Хогвардс» (СЗОШ № 31).

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22-24 квітня.  У Полтаві проходив Міжнародний  мистецький  фестиваль-конкурс "Зірковий Олімп"

У ньому взяв участь зразковий колектив народного танцю "Квіти Поділля"(керівники Олена  та Сергій Солодських) міського Палацу мистецтв. Колектив  змагався за в трьох вікових категорія, вдвох з яких вибороли "Гран-Прі". Журі конкурсу визначило високу виконавську майстерність ,   ідейно-художню та хореографічну постановку танцювальних композицій ,гарні сценічні костюми вихованців танцювального колективу "Квіти Поділля" . Колектив народного танцю "Квіти Поділля" удостоївся честі відкривати та закривати гала-концерт  Міжнародного телевізійного фестивалю-конкурсу мистецтв "Зірковий Олімп". Бажаємо не зупинятись на досягнутому,творчих  успіхів славному колективу!


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Весняний квіт КВНу Вінниці.

Завершився перший етап змагань на призи міського голови у вінницькому клубі веселих та найкмітливіших. Він проходив одразу на чотирьох рівнях.

Першими 15 квітня на старт вийшли школярі з ЕлітЛіги, яка проводиться за підтримки департаменту освіти вінницької міської ради. У дуже напруженій та принциповій грі з одинадцяти команд авторитетне журі вибрало сім найсильніших для фіналу, який відбудеться за традицією у середині вересня. Головний приз сезону — це поїздка на початку жовтня на всеукраїнські змагання Асоціації “КВН України” до приморського курорту Затока. Гарні шанси на цікаву пригоду в оксамитовий сезон мають юні вінничани з команд "Broadway"(ФМГ №17),  "Без п`ятнадцяти десять" (ВСШ №32), "Все ровно"(ВСШ №30), "Кофе с лимоном" (гімназія №1), "Supermassa" (ВСШ №4), "Все Свои", (ВСШ №26), "Дежавю" (гімназія "Дельфін"). Поза конкурсом у фіналі елітки будуть також грати діти з села Антонівка Херсонської області. Нажаль у цьому регіоні змагання веселих та найкмітливіших школярів не проводяться. Тож попросилися до Вінниці. А Вінниця не відмовила.

Інший рівень вінницького гумору 18 квітня на сцені міського палацу мистецтв репрезентувала КоледжЛіга, яка проводиться за підтримки відділу у справах молоді та туризму вінницької міської ради. Тут найсмішнішими виявилися команди “От души” (Вінницький транспортний коледж), “Спірт” (Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного), "Сосала сало" (кооперативний коледж), “Фаст Фуд” (Технологічно-промисловий коледж Вінницького національного аграрного університету), “Амігос” (Вінницький коледж Національного університету харчових технологій) та “Збірна ВТЕК” (Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ). Тепер ці команди у жовтні чекає півфінал, який назве команди, що за традицією проходить на Міжнародний день студентів і розіграють Кубок міста та отримають заохочувальні призи від міського голови Сергія Моргунова.

Світлини на:

https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/20160415#

https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/20160418

https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/20160419

https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/2016042021

 

------------------------------------------

20-21 квітня. КВН. Чемпіонат города.

Гра 20 квітня.
Журі: Євген Юхтимовський, Юрій Лаврич, Віталій Возний, Василь Оленич, Ігор Марцинюк, Григорій Сиротюк, Олена Попадюк.
Результат гри:
Наша Тирь 10+9+10+6+10=45
Все Буде Добре 8+9+6+9+8=40
Юрфак 6+4+8+4+6=28
Спеції 4+6+4+9+4=27

Гра 21 квітня.
Журі: Євген Юхтимовський, Юрій Лаврич, Віталій Возний, Олександр Шемет, Ігор Марцинюк, Григорій Сиротюк, Олена Попадюк.
Результат гри:
Базар-вокзал 8+8+8+8+4=36
Говорите на иврите 4+10+10+4+7=35
Моя проВіннція 10+6+4+6+7=33
Только Ми 4+4+4+10+10=32
Wtwo 6+4+4+4+4=24

Координатор програми: Олександр Шемет.
Ведуча: Юля Шемет.

---------------------------------------------------------------------------------------

19 квітня. КВН. Кубок города.

Грали три конкурси: візитку, гібридний біатлон-розминка, домашнє завдання.
Координатор програми: Олександр Шемет.
Редактори: Віталій Сміхульський, Андрій Попадюк.
Журі: Євген Юхтимовський, Юрій Лаврич, Володимир Попуторовський, Василь Оленич, Ігор Марцинюк, Григорій Сиротюк, Олександр Шемет.
Ведуча: Юля Шемет.

Доробок команд:
Ізолента 4,0+0,7+4,8=9,5
Коханці 5,0+0,6+3,0=8,6
Бесшут 4,0+0,7+3,8=8,5
Все возможно 4,4+0,8+2,4=7,6
Какао белого цвета 3,4+0,9+2,8=7,1
Головоломка 3,2+1,0+2,8=7,0
Інструкція по виживанню 3,2+0,6+2,6=6,4
Більше світлин на https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/20160419

-------------------------------------------------------------------------------

18 квітня. КВН. КолледжЛіга.

У фінал КоледжЛіги сезону 2016 року вийшли команди: 

“От души” (Вінницький транспортний коледж)

“Спірт” (Вінницький медичний коледж ім. акад. Д.К.Заболотного)

"Сосала сало" (кооперативний коледж)

“Фаст Фуд” (Технологічно-промисловий коледж Вінницького національного аграрного університету)

 

-------------------------------------------------------------------------------

15 квітня. КВН. ЕлітЛіга.

Абсолютну перемогу у грі з двох конкурсів отримала команда "Broadway"(ФМГ №17). У вересневій фінальній грі їй будуть опонувати команди "Без п`ятнадцяти десять" (ВСШ №32), "Все ровно"(ВСШ №30), "Кофе с лимоном" (гімназія №1), "Supermassa" (ВСШ №4), "Все Свои", (ВСШ №26), "Дежавю" (гімназія "Дельфін")

Більше світлин на https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/20160415

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

13,14 квітня. До Всесвітнього дня рок-н-ролу з успіхом пройшов рок-урок для старшокласників  «Нестаріючі кумири рок-н-ролу». 

Відкрили лекцію-концерт  запальним  нестаріючим  твістом «Let‘s  twist   again» Данило Смалюх і Костянтин Гречанюк. Нова програма рок-уроку присвячена нестаріючим кумирам рок-н-ролу  «Uriah Heep», «Deep Rurple», «Rolling Stones», «Pink Floyd»,  які започаткували різні  музичні течії  в рок-н-ролі. Ведуча лекції-концерту Юля Шемет  знайомила слухачів з цікавинками про світові рок-гурти, їх творчі досягнення. Вихованці зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» виконували відомі музичні композиції під супровід гурту «Sunrise». Музиканти гурту вперше  працювали з юними вокалістами, але були приємно вражені гарною вокальною підготовкою юних артистів та підбором цікавого музичного матеріалу. Велика заслуга в цьому належить викладачам  вокалу Ірині Воєнній, Віри Майбороді, Віолеті Нагорній. За словами керівника гурту «Sunrise», Олега Фарафонова, він отримав велике задоволення від роботи з юними талантами «Зоряної мрії» та «кайфанув», коли виконували свої музичні номери Анна Гехт, Макс Білоконський, Крістіна Марполь, Дарина Красновецька та Олександр Мальований, Євген Ар‘я, Денис Беспетчук, Максим Тріска.

В рок-уроці взяло участь понад 30 вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія».Під час виконання своїх музичних номерів юні артисти демонстрували надзвичайно потужний професійний вокал, артистизм та гарні  стилізовані костюми. Кожен номер рок-уроку знайшов свого слухача та  заслуговує на  вдячні аплодисменти. Фінальний  номер концертної програми   у глядачів викликав масу позитивних емоцій. Артисти виконували знакові пісні з рок опери  «Yesus Crist- super star» .Вихованці класу вокалу Ірини Воєної  створили на сцені міні-виставу. Глядач поринав разом з вокалістами в полон прекрасної музики . Відвідувачі рок-уроку , учні з ЗШ № 3,6,8,9,16,26,32 - роботу музикантів та юних вокалістів оцінили на «відмінно» і чекають на нові зустрічі.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

12 квітня. День народження рок-н-ролу

Фестиваль розпочали вихованці муніципальної творчої майстерні “Зоряна Мрія” з класу Ірини Воєної знаменитою піснею Чабі Чакера  (Chubby Checker) “Let's Twist Again”. Їх більш старший за віком колега Макс Білоконський порадував глядачів піснею "Mistreated" з творчого доробку неперевершених авторитетів з Deep Purple. Продовжили свято добре відомі шанувальникам вінницької рок сцени гурти Larus та Sun Rise. Перші виконали кілька відомих хітів російською та рідною мовами, другі в бездоганній манері розважили кавер версіями монстрів хард-року. Таким чином дебютне виконання  “Everything’s Alright” (“Все буде добре”) з рок-опери “Ісу́с Христо́с — суперзі́рка” (“Jesus Christ Superstar”) сталося уже на підігрітій атмосфері в залі. Гарному сприйняттю не завадив навіть казус з невчасно включеним мікрофоном. Таке буває. І особливо тоді, коли важко втримати себе в руках від хвилювання. На сцені ж знову юні вихованці “Зоряної Мрія”. Після шквалу оплесків святкувати днини продовжили хлопці зі ще одного досвідченого вінницького колективу Led Wind, які нагадали добрі часи, коли Guns N' Roses були на вершинах хітпарадів всього світу.

Наступний вінницький колектив CrossWord теж виконував добре всім відомі рок та поп хіти, але уже у власному аранжуванні. Вокалістка гурту Віра Майборода (до речі керівник муніципальної творчої майстерні “Зоряна Мрія”) зацікавила слухачів властивими  їй відточеністю вокальних партій та манерою подачі. Багато хто з присутніх на святі прийшов на анонсованого у афіші відомого не лише в Україні нашого земляка Олександр Онуфрійчука. І отримали задоволення таке як і планували. ІЙого музиканти і сам Олександр завжди є взірцем професіоналізму та смаку. А завершили фестиваль гості з Житомира Black Pocket. Був певний символізм у цьому візиті, тому що саме у Житомирі народився знаменитий конструктор Корольов, а  День народження рок-н-ролу має одну дату у календарі з Днем космонавтики — 12 квітня. Так що відсвяткували двічі.  Black Pocket виконували не лише знамениті рок кавери, а і кілька своїх пісень. Останньою крапкою святкування стало джем виконання легендарної “Smoke On The Water”.

За чудове свято глядачі дякували організаторам, серед яких дебютував прекрасний гітарист Олег Фарафонов та багаторічним друзям фестивалю ресторану “Мак Лауд”.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 квітня 2016 р. «Ерудит -квартет»​

У міському Палаці мистецтв відбувся Кубок Чемпіонів міста з гри «Ерудит -квартет» на призи міського голови. Спочатку були визначені переможці окремо серед чотирьох найкращих команд учнів шкіл (перемогла команда ФМГ № 17), чотирьох команд учнів професійних училищ (перемогла команда Вінницького вищого професійного училища сфери послуг) , чотирьох команд студентів коледжів (перемогла команда Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного ) та чотирьох команд студентів університетів міста (перемогла команда Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова ).

В суперфіналі зіграли переможці всіх попередніх чотирьох ігор. «Основний час» не визначив переможця суперфіналу, тому що команди ФМГ № 17 та медичного університету набрали однакову кількість балів. Лише додатковий раунд визначив переможця – команду медичного університету, яка і отримала Кубок Чемпіонів та золоті медалі з гри «Ерудит -квартет». Друге місце зайняла команда ФМГ № 17. третє місце - команда медичного коледжу. Також Кубки отримали переможці попередніх ігор.

Учасники Чемпіонату:

Професійні училища: Вінницький центр професійно-технічної освіти технологій та дизайнуДНЗ «Вище професійне училище №7 м. Вінниці», Вінницьке вище професійне училище сфери послуг, Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище. Коллежди: Вінницький медичний коледж ім. Акад. Д.К. Заболотного, Вінницький торговельно-економічний коледж, Вінницький транспортний коледжВінницький коледж будівництва та архітектури Київського національного університету будівництва і архітектуриУніверситети: Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова, Вінницький національний технічний університет, Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету. Школи: ФМГ № 17, Гуманітарна гімназія № 1, ВТЛ (2 команди)Переможці турніру

На фото: Переможці турніру - команда медичного університету.

 

 

 

 

 

 

 

 

************************************************************************

 

 

1 квітня 2016 р. 

Гуморина 2016. КВН OSCAL

Світлини на: https://picasaweb.google.com/106030151465073423700/20160301#

Кілька слів про історію Гуморини у Вінниці. Її виникнення обумовлене тим, що Клуб Веселих та Найкмітливіших на початку сімдесятих років минулого сторіччя був під негласною забороную. Втративши телеефір ця гра наче впала в довголітню сплячку. Єдиним містом на одній шостій сухій частині нашої планети, де про гру не забували (ба, навіть в Одесі боялися щось проводити 1 квітня) була Вінниця. Вінничани таки використали свою природну кмітливість і провели зовнішній, як то зараз говорять, ребрендінг. Таким чином 1 квітня 1976 року у Вінниці відбулась перша Гуморина.

Формат Гуморин 70-тих років був таким, що в них брали участь не лише КВНщики. До участі запрошувались і професійні актори, наприклад, легендарний дует Тарапунька і Штепсель та стендапер Леон Ізмайлов. Масштаб заходу був загальнорадянським. На вінницьку Гуморину приїздили професійні і самодіяльні гумористи цілими делегаціями з Прибалтики, Білорусі, Росії, Казахстану.

Після повернення КВНу на телебачення у середині 80-х Гуморинами почали називати фінали міських змагань КВН. З часом цей термін зник з афіш та розмовної лексики молоді міста. Але про неї не забували ветерани руху веселих та найкмітливіших. І ось у цьому році обласна молодіжна громадська організація “Вінницький КВН” разом з міським палацом мистецтв вирішили на Всесвітній День Сміху провести її у формі пародії на щорічну церемонію вручення призів кращим серед кращих у Голлівуді. Таким чином і з'явився “Оскал — 2015”. 2015 тому що нагородження проходило за підсумками минуло-річного сезону.

Новим для Гуморин стало те, що вінницькі КВНщики домовились пародіювати не лише на сцені, а у залі та кулуарах — всі вони прийшли на церемонію у одязі для світських раутів. Була тут і знаменита червона доріжка, і папараці, спеціальна фото точка.

Розпочалося дійство з феєричної композиції під саундтрек “Піратів Карибського моря” команди юних танцюристів “Фантазія” з школи № 12 .

Це було доречно, як пояснив зі сцени глядачам директор міського палацу (“одноокий” та у морській треуголці) Євген Майданик — вінницький “Оскал”, то піратська копія голлівудського Оскара.

Він же і запросив вести церемонію колоритну пару Юлію Шемет та Віктора Вемуну.

Перших три номінації мали заохочувальний характер. Спочатку був відзначений дебют у вінницькому КВНі команд Донецького національного університет.

Квитки від спонсора кінотеатру імені Коцюбинського отримала одна із команд вишу «Збірна Юрфаку».

Далі прийшла черга срібних призерів минуло річного чемпіонату команди «Наша Тирь» з Вінницького національного медичного університету імені Пирогова. Їх відзначили як саму популярну за кількістю вболівальників команду міста.

Подарунком для них став виступ чемпіонів вінницького “Стартіну” команди “Нон Стоп” зі школи №26.

Окрему заохочувальну номінацію СуперКлан КВН отримали рідні брати Юрій та Олег Дзюби, які виступають за команду «Тільки ми».

Першою із основних номінацій “Оскала” - Надія Ліги «Винни(ца) Пух» була анонсована прекрасним вокальним гуртом під керівництвом Ірини Воєнної “Зірковий батальйон”.

Серед номінантів Кочегаров Дмитро з команди школи №26 “Все свої”, Олена Матящук з команди “Броколі” гімназії №1, Данило Сиротюк з команди школи №30 “Все одно” та Олексій Цаль з команди “Супармасса” школи №4.

Конверт відкрито і перший “Оскал” (фанерна копія Оскара, що посміхається) — дістається Олексію Цалю! Переможець разом зі своєю командою «Супермасса» підтверджують у своєму виступі справедливість вибору організаторів заходу.

Наступною це ж робить і переможниця у номінації Голос Ліги «Винни(ца) Пух» Анна Гехт. Крім неї номінувались також Анна Климчук із команди “Все свої”, Олександр Точенюк з команди “БезНа” та Павло Коваліцький з команди “Експресо”.

Кращого звукооператор сезону 2015 року оголошував заслужений журналіст України директор радіокомпанії "Місто над Бугом" Ігор Голуб.

Номінанти Олег Шабельнік (“Проспект Юності), Олена Нечитайло (“БезНа”), Ігор Тєнячкін (“Все Буде Добре”), Назарій Литвиненко (“Спеції”). “Оскал” отримав Ігор Тєнячкін.

Між нагородженнями вдало виступили і чемпіони вінницької КоледжЛіги «Їдальня Верховної Ради» з з Вінницького торговельно-економічний коледж у (КНТЕУ).

Далі команди «Їдальня Верховної Ради», «Супармасса», «Тільки ми», «Наша Тирь» зіграли з залою у розминку, а за найкраще питання нагородили спеціальним «Оскалом». Тепер він буде для цього глядача перепускую на відвідання всіх ігрор сезону у всіх міських лігах.

Так сталося, що серед номінантів на “Актора сезону 2015” (Володимир Мандельзон (“Наша Тирь”), Дмитро Яцюк (“Толпа”), Максим Ратов (“Сімейна збірна”), Леонардо Ді Капріо (Збірна Голлівуду)) актор та режисер Григорій Сиротюк нагороджував переможця свого зовсім ще молодого колегу по Вінницькому драматичному театру Дмитра Яцюка.

А що поробиш - Вінниці у КВН грають і професійні актори! Що ж до сім'ї Григорія та Діани Сиротюків, то їм ще прийшлось трішки похвилюватися — їх син Данило виступав на церемонії зі своєю “дорослою” командою «Базар-Вокзал».

У номінації на кращого Капітана КВН Вінниці у корінного жмеринчанина Василя Оленича суперників не було. Він у минулому сезоні “заробив” для своєї команди “Все Буде Добре” найбільше балів серед свої колег по амплуа. Нагороджував його у машкарі арабського шейха полковник у відставці і просто великий друг та завзятий КВНівський вболівальник Олександр Дубровін.

Обласна молодіжна громадська організація Вінницький КВН крім суто гумористично-спортивних змагань проводить і багато інших заходів. Серед них один із наймасштабніших мистецьких проектів у регіоні і унікальний у своєму жанрі Між Народний ВінніціЯський фестиваль комедійного і пародійного кінно.

В цьому році він буде уже десятим. І серед номінацій ВінниціЯну є така що присвячується анімації. Один із таких дуже смішних мультиків і розважив глядачів церемонії.

З особливою теплотою залою були прийняті номінації для ветеранів руху КВН — Магістра КВН Володимира Францовича Попуторовського

та “Заслуженої діячки КВН” Євгенії Михайлівни Амосової. Євгенії Михайлівни “Оскал” вручав син її товариша по КВНу 60-х залужений журналіст України Іван Педорук .

А у відеозверненні добрі слова сказав легендарний капітан збірної СНД, президент Асоціації КВН України, професор Михайло Агранат.

Володимир Францевич разом зі своїми друзями та Віктором Байраком хором заспівали пісню “Полюби Марусенька КВНщика, поки його жартом не прибило”. Було дуже смішно. І я там був, і я горло дер.

Отак з піснями та жартами захід добіг до самих-самих головних номінацій — Міс та Містер КВН Вінниці.

На Міс КВН -2015 номінувалися Ася Костельна (“Спеції”, Олена Свентух (“Все буде добре”), Юлія Бадя (“Все буде добре”) та Юлія Сміхульська (“Сімейна збірна”). Перемогла цього разу Ася.

На Містера КВН -2015 претендували Владислав Шевченко (“Інженери”), Сергій Єгоян (“Только Ми”), Денис Бантос (“Толпа”) і Микола Каневський (“Проспект Юності”).

Спеціально запрошена гостя Міс Вінниця 2016 Даша Поліщук, відкривши конверт проголосила переможця - Микола Каневський.

Йому дістався і поцілунок першої красуні міста! А крім нього ще і сертифікат на туристичну подорож від відомого вінницького туристичного оператора “Бомба-тур”(такі ж сертифікати отримали і інші переможці головних номінацій).

До речі один із керівників цієї фірми Віталій Сміхульський (чемпіон КВН, Містер Гумору-2014) у цьому сезоні працює редактором Ліги «Винни(ца) Пух».

Так що не жартами єдиними живе КВНівська спільнота нашого міста...

Завершували церемонію на високому гумористичному рівні чемпіони минулого сезону “Все Буде Добре” та чемпіони 2011 та 2012 року творче об'єднання “БезНа”. Їм допомагали двічі чемпіони світу “Степ-компанія”

Наступний раз КВН Оскал пройде в лютому 2017 року. А 1 квітня 2017 року вінницькі КВНщики будуть відмічати 55 річницю улюбленої гри у Вінниці.